Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Alexandrovci zahájili turné v Brně. S velkým úspěchem a ovacemi ve stoje.

Světoznámý soubor Alexandrovci v sobotu 10. října zahájil tuzemskou část svého Evropského turné 2015. Na show 120 členného tělesa v moravské metropoli přišlo více než 7.000 diváků, kteří vystoupení ocenili ovacemi ve stoje.

Zvláštního uznání se hned v úvodu koncertu dostalo moravským válečným veteránům, kteří na pozvání Alexandrovců představení sledovali z prvních řad.

Letošní program je výběrem nejlepších čísel a dramaturgie do repertoáru zařadila více rychlých skladeb, které haly dostávají do varu. Maďarský čardáš nebo slovenskou lidovku Macejko obecenstvo doprovázelo potleskem do rytmu, stejně jako se zpěvem zapojilo do ruské klasiky Kalinka a Katuša. Velký aplaus zaznamenala také Michaela Nosková, když s Alexandrovci zazpívala rockovou baladu skupiny Queen "Who Wants To Live Forever" nebo Cohenovo "Hallelujah". "Měla jsem velkou trému, zpívat po Karlu Gottovi a Lucie Bílé s nejslavnějším sborem na světě, byla fakt výzva," prozradila muzikálová diva hned po svém vystoupení.

Helena Vondráčková kromě písně skupiny ABBA "A ty se ptáš co já" představila novou verzi hitu "Dlouhá noc", kterou Alexandrovci opatřili mohutnými sbory. "Zpívala jsem s nimi už několikrát, u nás i v zahraničí. Jsou špička ve sborovém zpěvu a vždycky mají úspěch" shrnula své zkušenosti pěvecká legenda.

Vokální čísla na jevišti střídaly dynamické tance v tradičních ruských kostýmech, svižná čísla námořníků anebo krátké taneční grotesky.

Alexandrovci vystoupí ještě v Ostravě, Olomouci, Zlíně, Hradci Králové, Pardubicích, Liberci, Českých Budějovicích a v Praze. Poslední vstupenky jsou v prodeji v cenách od 290Kč do 1490Kč v prodeji v síti Ticket Art.

Turné u příležitosti 70. výročí osvobození a konce 2. světové války se koná pod záštitou prezidenta republiky Miloše Zemana.

Tisková zpráva

Štítky Alexandrovův soubor písní a tanců, Brno, turné, Michaela Nosková, Queen, Karel Gott, Lucie Bílá, druhá světová válka, Helena Vondráčková, Miloš Zeman, ABBA, Kalinka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alexandrovci zahájili turné v Brně. S velkým úspěchem a ovacemi ve stoje.  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.