Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

AHOY na přehradě láká Brňany nový podnik. Nabídne pláž, klub, bar a nepřetržitý letní program

V pátek 22. května otevře na přehradě své brány nový podnik s názvem AHOY. Na oblíbeném výletním místě vznikl po kompletní rekonstrukci unikátní prostor, který kombinuje letní atmosféru s klubovým programem a rekreační zónou. V areálu o rozloze 1500 m2 návštěvníci naleznou bar, klub, pláž, letní kino i beach volleyballový kurt.

Kromě místa pro odpočinek nabídne AHOY i pravidelný kulturní a hudební program. Slavnostní zahájení AHOY sezóny odstartuje Grand opening weekend od 22. do 24. května. Otevírací party rozproudí Red Bull Tour Bus a více než 15 hudebních hostů. Vstup na akci bude zdarma.

Mezi hlavní atrakce nového podniku patří písečná pláž, letní drinky a open-air hudební program. Ten bude stabilní součástí letní sezóny, kdy většina klasických klubů omezuje provoz a redukuje programovou složku. „Až doteď museli v létě Brňané za dobrou hudbou jezdit na festivaly, nebo naopak vyčkávat na ojedinělé a ne zcela letně laděné klubové koncerty. V AHOY si budou moci užít čerstvý vánek, svěží koktejly i každodenní zábavu,“ vysvětluje Lukáš Stara, provozovatel klubu AHOY.

Pro hudební produkci je v areálu připraveno vnitřní i venkovní pódium, takže program neohrozí ani zhoršené povětrnostní podmínky. Prostor je navíc členěný na několik funkčních zón, které dají návštěvníkům možnost si vybrat mezi aktivní zábavou, nebo odpočinkem. Zatímco sportovci ocení beach voleyballový kurt, zájemce o klid zaujme písečná pláž a letní zahrádka.
AHOY program láká na filmové projekce, koncerty i dětská představení.

Každé pondělí a úterý se AHOY promění v letní kino. Středy a čtvrtky se bude přehrada vlnit v rytmu disca, soul a r´n´b party. Koncertům a live open-air akcí jsou vyhrazeny pátky a soboty, nedělní odpoledne pak budou patřit dětem a rodinným akcím. „Program jsme záměrně sestavili tak, aby si v něm každý Brňan vybral alespoň jednou za léto svou srdcovou akci. Nechceme se uzavírat do žánrových škatulek, protože ty prostě k letní pohodě na Priglu nepatří,“ dodává David Novotný, dramaturg klubu AHOY.

Mezi nejbližší připravované akce patří 29. května exkluzivní open-air vystoupení rappera Rytmuse. Začátek června pak přehradu oblehnou příznivci elektroniky. Ti se sem chystají na festival Echoes a headlinera Slow Magic. Dynamický zážitek poskytne 19. června swingová tančírna pod širým nebem a den o později i přehlídka VIBE, která se zaměřuje na progresivní house.

Grand opening party rozproudí 15 interpretů, vstup pro veřejnost bude zdarma
Slavnostní zahájení AHOY sezóny proběhne od 22. do 24. května. V areálu se odehraje večerní minifestival s Red Bull Tour Busem a více než 15 účinkujícími. Protože klub bude sloužit hlavně Brňanům, zahrají na víkendové opening party převážně místní kapely. V pátek se například představí rock´n´rolloví Ňuňu a punkorockoví Bombs from heaven. V sobotu pak klubu popřeje k úspěšnému startu brněnská femipunkerka Mucha a alternativci Metronome Blues. Kromě Red Bull Tour Busu udrží návštěvníky ve varu i DJs na AHOY indoor stage.

Mixážní pult si vezme na starost Jan Čechtický z Ohm Square nebo Mejla z Vypsané fixy alias Sleeping boy. Slavnostní víkend pak uzavře nedělní dětské odpoledne a divadlo Koráb s pohádkovým představením. Vstup na všechny akce je po celý víkend zdarma.

PROGRAMOVÉ SCHÉMA KLUBU AHOY
Pondělky: CULT MONDAY – letní kino – kultovní filmové hity
Úterky: COMEDY TUESDAY – letní kino – filmové komedie
Středy: SEASIDE PARTY – open-air party s DJs
Čtvrtky: DISCO DOCK – disco, soul a r´n´b party
Pátky: LIVE SHOWS – koncerty a top akce
Soboty: HOUSE OF STRONGBOW – koncerty a top open-air akce
Neděle: AHOY FAMILY – odpolední program pro rodiny s dětmi (divadla, klauni)

Tisková zpráva

Štítky přehrada, pláž, Brno, letní kino, koncert, Red Bull, léto, David Novotný, Vypsaná fiXa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AHOY na přehradě láká Brňany nový podnik. Nabídne pláž, klub, bar a nepřetržitý letní program  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.