Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Techno se potkalo s obrazy a zamířilo do Brna. Artbar představí Warholovu The Factory v moderním kabátě

Barvy se potkají s hudbou. Představte si sál plný obrazů od brněnských ilustrátorek, který krom umění zaplní také hudba nekolika z nejžádanějších umělců moderní elektronické hudby. Skupina brněnských výtvarnic si podala ruce se světovými DJi a teď společně přináší koncept moderní umělecké performance. ArtBarII.pád představí hudební projekt NOCTURNE NUMBER s živými uměleckými expozicemi už tento pátek.

Už tento pátek budou mít Brňáci možnost zažít atmosféru Warholovy The Factory v moderním kabátě. Brněnské výtvarnice, které si říkají GIRLZ of HOC z původního seskupení místních ilustrátorů Hearts of Creation se daly dohromady se světovými DJi a společně tak vytvořili první z událostí s názvem Nocturne Number - WE ARE NIGHT ANIMALS, která potěší oko i ucho obdivovatelů výtvarného umění a moderní hudby. 

Světové techno se potká s brněnským uměním

Brno má v zásobě spousty známých i neznámých talentů. Přesto, že výtvarné umění je bráno spíš jako výplň galerií, kam se běžný člověk dostane málokdy jednou za rok, chtějí brněnské ilustrátorky umění přivést za zábavou. Vznikla proto performance, kterou si ráda užívala americká ikona PopArtu Andy Warhol ve svých otevřených ateliérech s názvem The Factory. Tady se po mnoho let setkávali významní umělci i ještě neobjevené talenty, aby předvedli svůj um za tónů hudby, a užili si tak večery plné tance. 

Tento koncept se rozhodl použít DJ JAMES D (USA) a oslovil dívčí skupinu místních ilustrátorek GIRLZ of HOC, aby společně podobný večer přivezli do Brna. Hudební producent a muzikant, který se dostal do podvědomí především svými techno performancemi, přišel s nápadem oživit svá vystoupení o výstavy tématických obrazů a živého digitálního malování, jež by doplnily zážitek z hudby. Téma první z připravovaných událostí bude WE ARE NIGHT ANIMALS a členky seskupení představí svá obří plátna i menší dílka právě v tomto mírně provokativním a temném duchu.   

Hearts of Creation v Brně funguje už od roku 2014, kdy jej založil brněnský ilustrátor Dalibor MAX Krch a GIRLZ of HOC patří do pevného jádra skupiny. Pravidelně se účastní živého malování na Brněnských událostech jako jsou nedávný komiksový festival KOMA, TATTOO GRAND PRIX nebo Jaselská open. Letos v červnu představily také svou první kolektivní výstavu v kavárně Panksy za účasti legendy české ilustrace Vladimíra Strejčka.

Taneční rytmy z Barcelony a Slovinska

K události DJ JAMES D přizval i španělského kolegu Oscara Escapu a slovinského hudebního umělce G8. OSCAR ESCAPA patří mezi 50 nejlepších techno performerů na světě, jeho hudbu hrají hvězdy jako Carl Cox, Adam Beyer, Joseph Capriati, and Richie Hawtin a přináší atmosféru Barcelony, kde pravidelně pořádá jedny z nejproslulejších večírků ve Španělsku. 

Slovinský hudební mág G8 (Eclipse Recordings / Dolma Rec / Renesanz) taktéž přijal pozvání do ArtBaru, kde bude poprvé v České republice za svým pultem kouzlit v rytmu hardtechu. Jeho výstupy mohou lidé znát z některých z největších slovinských festivalů. Hosty podpoří i místní DJ Upgrade, který sdílí pódia s Adamem Beyerem, Josephem Capriatim, Rommekem, Jotonem a mnoha dalšími.

Foto pixabay.com

Štítky hudba, umění, techno, DJ JAMES D, G8, OSCAR ESCAPA, GIRLZ of HOC, Hearts of Creation, Andy Warhol, Brno, kabát, Adam Beyer, Barcelona, Carl Cox, Richie Hawtin, Joseph Capriati, Grand Prix, The Factory

Techno se potkalo s obrazy a zamířilo do Brna. Artbar představí Warholovu The Factory v moderním kabátě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.