Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Tonya Graves v Mersey, Stompin' dog v Suterénu, na výstavišti Prototyp a výtvarné dílny a nejsladší festival v Brně na Malé Americe

Ošklivé počasí přímo vybízí zůstat doma s čajem. Brno však přináší spousty událostí, které zvou k navštívení. Zrovna dnes se do Brna vydá výtečná zpěvačka a bývalá členka Monkey Bussines Tonya Graves, na výstavišti odstartuje festival Prototyp i výtvarná dílna Pantograffu a chybět nebude ani dobré jídlo. Zítra se zase můžete otočit na akustický koncert písniček známých kapel.

Tonya Graves, majitelka nezaměnitelného hlasu české hudební scény, se vrací do brněnského klubu Mersey. V pátek 18. října se bude konat koncert této zpěvačky, která je ověnčena řadou ocenění a úspěchů s kapelou Monkey Business, kde působila 16 let. Na svém kontě má dvě zdařilá sólová alba I’m the Only Me a Back to Blues, za které byla i nominována na Ceny Anděl. Právě z nich mixuje repertoár svých vystoupení. 

Festival umění, vědy a technologií Prototyp na podzim opět zaplní pavilon A brněnského výstaviště a dá nahlédnout do své vize budoucí spolupráce zdánlivě oddělených sfér společnosti. Akci zahájí módní performance a audiovizuální show v pátek 18. října. Celý víkend pak budou v rámci festivalu probíhat workshopy, přednášky, festival „Brno Mini Maker Faire 2019“ a stálá expozice uměleckých děl autorů z Čech i zahraničí, reflektující spojení umění, vědy a technologií.

Máte rádi sladké? Tak si nenechte ujít festival SweetPark v sobotu 19. října na Malé Americe. Festival návštěvníkům nabídne dezerty, dorty a jiné sladké dobroty.

Dejte šanci svému kreativnímu já vylézt chvíli na sluníčko. V rámci veletrhu Brno Mini Maker Faire 2019 se na výstavišti v sobotu otevře výtvarná dílna Pantograffu. Můžete si na místě zkusit, jak se dají upravit akrylovými fixami a spreji předměty z běžného života jako lahve, boty, skateboardy, květináče či oblečení. Můžete se inspirovat kousky na které se už dříve vrhli umělci, nebo si vymyslet zcela vlastní design. 

Máte rádi Johnnyho Cashe, Beatles, Jimmyho Hendrixe, Doors nebo další klasické kapely v akustickém podání? Vydejte se sobotní večer prožít pohodově u skleničky něčeho dobrého a s hudebním podkresem dua Stompin' Dog. V Suterénu se již pravidelně pořádají koncerty tohoto dynamického talentovaného dua a zrovna zítra budete mít možnost si je poslechnout naživo. 

 

 

Autoři | Foto PROTOTYP

Štítky Prototyp, Tonya Graves, Stompin dog, sweetPark, Pantograff, festival, Brno, kongresové centrum, koncert, hudební skupina, Mersey, Malá Amerika, podlaží, Monkey Business, Johnny Cash, The Beatles

TIPY NA VÍKEND: Tonya Graves v Mersey, Stompin' dog v Suterénu, na výstavišti Prototyp a výtvarné dílny a nejsladší festival v Brně na Malé Americe  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.