Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Cestující na Brněnsku čeká dvoutýdenní vlaková výluka

Dvoutýdenní výluka vlaků čeká od středy cestující na trati mezi Tišnovem a Nedvědicemi na Brněnsku. Místo vlaků budou jezdit autobusy. Výluka potrvá do 30. října a první dva dny na ni naváže i výluka z Nedvědice do Rožné, vyplývá z informací společnosti Kordis JMK. Ve čtvrtek také začne týdenní výluka z Brna do Zastávky.

Autobusy budou jezdit právě z Tišnova do Nedvědice a zmíněné dva dny i do Rožné a spěšně vlaky Pernštejn nahradí spěšné vlaky až do Bystřice nad Pernštejnem. Zastávky autobusu budou obvykle nikoli u vlakových zastávek, nýbrž na autobusových zastávkách v obcích.

Při výluce do Zastávky budou cestující vozit autobusy na třech linkách. Linka A z Brna pojede od nádraží přes Ústřední hřbitov do Rosic a do Zastávky. Linka B pojede z Brna do Troubska, Střelic, Omic, Tetčic, Rosic a Zastávky.

Místo rychlíků na Jihlavu pojede linka R, která doveze cestující až do Náměště nad Oslavou. Z Brna budou odjíždět autobusy z Dornychu ze zastávky Úzká. Výluka, kterou si vyžádaly opravy trati, skončí 24. října.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky výluka, Tišnov, Zastávka, vlaky, Brněnsko, Brno, Nedvědice, Rožná, KORDIS JMK, a.s., Rosice, Bystřice nad Pernštejnem, Pernštejn

Cestující na Brněnsku čeká dvoutýdenní vlaková výluka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.