Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Komiksy na Malé Americe, Burčákový pochod, vypečený fast food u Vaňkovky, Raego, Dýňové slavnosti nebo Jan Blomqvist na Flédě

Pokročilý podzim si žádá tématické akce. Jednou z nich je rozhodně Dýňová slavnost, která přinese různorodé chutě z těchto typicky podzimních plodin. Pokud máte chuť spíše na burger, vaše kroky budou jistě směřovat k Vaňkovce, kde na vás čeká Food Truck Festival. Palačinku v uměleckém prostředí plném komiksů si zase můžete užít na Malé Americe, kde ve čtvrtek započal komiksový festival KOMA. Rádi byste se vytancovali a užili si skvělý koncert? Brno navštíví raper Raego i hudební mág Jan Blomqvist. A zájemce výletu za Brno rozhodně potěší Burčákový pochod v Miloticích.

Industriální prostory Malé Ameriky letos opět zaplní komiksové bubliny. Letos se festival KOMA zaměří na mezníky v komiksu. Už od dneška se až do neděle všem nadšencům umění naskytne možnost zažít jedinečné chvíle mezi díly českých i zahraničních výtvarníků. Program nabízí workshopy, koncerty, divadlo a setkat se zájemci mohou i s tvůrci benefičních obrazů přímo při práci.

Kručí vám v břiše nebo se vám sbíhají sliny na něco dobrého? Od dneška do neděle se můžete stavit ke Galerii Vaňkovka, kde si pod jednou stříškou můžete vychutnat burgery, hranolky, wafle, maso, vegetariánské i veganské dobroty. Výběr na Food Truck Festival je opravdu velký.

Koncert českého rapera a zpěváka Ladislava Raego Phama v pátek 11. října rozezní zrekonstruovaný prostor Radosti v Brně. Známý raper, který se prosadil i v USA, zahraje své nejznámější skladby včetně hitů Ty a já, Vodopád či Proč mě namotáváš. Raego si dokázal získat fanoušky i bez nahrávací společnosti, jeho skladby mají šedesát milionů zhlédnutí.

Nestihli jste se zatím napít burčáku? Tento víkend máte jedinečnou příležitost. V sobotu ás čeká 43. pokračování již velmi tradiční a hojně navštěvované akce – Burčákový pochod. Užijte si putování osadou vinných sklepů Šidleny u Milotic, s možností pokračovat v pochodu směrem Dubňany a samozřejmě se skleničkou v ruce.

Sezóna dýní je v plném proudu a byla by škoda toho nevyužít. V Otevřené zahradě se můžete pochlubit svými kulinářskými schopnostmi a zároveň ochutnat dobroty z dýní z jiných kuchyní na Dýňových slavnostech. Zahrada oděná do barev podzimu nabídne svá prostranství i zákoutí kulinářským, výtvarným, hudebním i herních zážitků pro děti i dospělé.

Charismatický berlínský producent Jan Blomqvist se vrací se svou kapelou do Brna. Setkat se s jeho originálními hudebními projekty jsme se mohli už na loňské open-air show na Špilberku. V sobotu se spolu s bubeníkem Christianem Dammannem a klávesistou Felixem Lehmanem sejdou na Flédě, aby rozparádili publikum hudbou inspirovanou pulzujícími metropolemi New Yorkem a Berlínem. 

 

 

Autoři | Foto KOMA

Štítky Koma, Burčák, Food Truck, Raego, Fléda, Dýňové slavnosti, slavnost, Jan Blomqvist, Vaňkovka, Malá Amerika, Brno, Milotice, festival, koncert, rychlé občerstvení, komiks

TIPY NA VÍKEND: Komiksy na Malé Americe, Burčákový pochod, vypečený fast food u Vaňkovky, Raego, Dýňové slavnosti nebo  Jan Blomqvist  na Flédě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.