Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Little Big přivezli do Brna pravý ruský rave

Brno zažilo v pondělí pravou ruskou smršť. Zasloužilo se o ní ruské hudební uskupení Little Big. Partička okolo frontmana Iljy Prusikina je sice na hudební scéně teprve několik let, za dobu své existence už však posbírala řadu ocenění. Známí jsou pak především svými divokými koncerty. Že si svou pověst náležitě zaslouží, pak předvedli i v brněnském Bobycentru.

With Russia From Love. S Ruskem z lásky. Takový je volný překlad názvu jedné ze skladeb, ve které si ruské uskupení vtipně utahuje ze stereotypů, které o rozlehlé zemi na východě a jejich kultuře panují. Notnou dávku lásky a ještě notnější dávku Ruska přivezli Little Big i do Brna.

Mosh pit u elektronické muziky? без проблем

Téměř vyprodaná Zoner Bobyhall, do které se koncert po obrovském zájmu přesunul z původně avizovaného Sono centra, zažil na vystoupení elektronicky zaměřené kapely nevídaný jev - tzv. Mosh pits. Jde o fenomén běžný u tvrdších rockových, metalových či punkových koncertech. Část fanoušků (většinou jde o kotel skalních příznivců) vytvoří při mosh pitech dvě řady (nebo kruh)  proti sobě stojících lidí, kteří se v určité chvíli rozběhnou proti sobě. Nic pro kardiaky, těhotné ženy nebo slabé povahy, plac před pódiem totiž připomíná spíš bojovou vřavu. 

Řádit jako Rusák

V Brně se v pondělí 7. října bojovalo vydatně. Prakticky od prvního do posledního songu provázely koncert mosh pit kruhy o průměru téměř celé délky tanečního parketu. Díky tomu dostalo vystoupení energické electro-rave-ropové skupiny až zvířecí nádech. Označení “řádit jako Rusák” dostálo v Brně svého jména. A nutno říct, že si tohle řádění několik stovek lidí v kotli a další tisíce lidí v hale náležitě užívalo. 

Brno šílenosti rádo, koncert Little Big toho byl hodnověrným důkazem. Není pochyb o tom, že se české řádění před podiem muselo slovanským bratrům na podiu náležitě líbit. Až si tedy příště zase najdou cestu na Moravu, určitě budou připraveni Brňanům pořádně “naložit”. A pokud na jejich koncert také zavítáte, přibalte si dopředu náhradní oblečení. Se suchým trikem se z koncertů Little Big odchází těžko.

Foto Varvara Šatunova

Štítky Little Big, koncert, Rusko, bobby, Brno, Pito, Sono Centrum, kultura

Little Big přivezli do Brna pravý ruský rave  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.