Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Insania na Flédě, křest TIMOvy knížky, Brno Design Days, vůně jídla i kávy na Svoboďáku, umisťovací psí výstava v Lužánkách a Chinaski v Sonu

Podzim už je v plném proudu a krom typického počasí na nás víkend chystá také spoustu skvělých akcí. Pátek začne křestem knížky od brněnského Banksyho TIMA, večer v Sonu zahrají Chinaski, a až do neděle se můžete přijít podívat na dny designu do pasáže Jalta. V sobotu večer ovládne Flédu Insania, střed centra zase dobré jídlo a káva a chybět nebudou ani čtyřnozí chlupatí kamarádi v Lužánkách.

Nadcházející víkend bude přímo kypět zábavou a uměním a potěsí i vaše chuťové buňky. Už dnes v sedm hodin se v kavárně PRAHA otevře brána do světa streetartového umění. Každý, kdo se kdy prošel po ulicích Brna jistě zná poetické přesmyčky od místního nejznámějšího pouličního umělce, který svými básněmi, obrázky a hláškami plní veřejný prostor. Křest knížky s názvem B jako Brno., kterou má na svědomí brněnský Banksy TIMO, si rozhodně nenechte ujít. 

Jestli máte spíš chuť si zanotovat známé hity kapely Chinaski, vaše kroky jistě povedou do SONO centra. Tady kapela pokřtí své již jedenácté album! Součást ceny vstupenky bude i nové CD, které obdrží každý návštěvník.

Každý, komu se švabachem zaryla do srdce kapela Insania, se už jistě těší na sobotní večer. Tady Insania zahraje ve velkém stylu již svůj 888. koncert od svého počátku. Pokud potřebujete vypustit páru, nezapomeňte se na Flédu zastavit. A jestli vám poutavé texty za doprovodu hudby z podia nestačí, můžete se těšit i na překrásně ilustrovaný sborník jejich hitů s příhodným názvem Kacířův kancionál, který bude taktéž k dispozici.

Po pasáži Jalta a hotelu Avion se i letos můžete těšit na lokaci akce Brno Design Days, do které se běžně nedostanete a která posledních několik let zeje prázdnotou. Letos akce probíhá od čtvrtka 3. a navštívit ji můžete do neděle 6. října v Bochnerově paláci! Můžete se těšit na 24 workshopů, 20 přednášek českých i zahraničních designérů, 4 dny zážitků, 2 fashion show a téma Retail therapy.

Podzimní Slavnosti dobrého jídla odstartovaly ve středu a potrvají až do soboty na náměstí Svobody v Brně. V centru Brna se představí restaurace, občerstvení, foodtrucky, regionální prodejci, sladké i slané dobroty, pivo a víno.

Tradiční Trhy kávy pořádané k oslavě Mezinárodního dne kávy letos budou přímo v centru Brna na náměstí Svobody! Těšte se na více než dvě desítky pražíren a jiných prodejců s kávovou tématikou. Pražírny si nachystají jak filtrované kávy, tak kávové nápoje na bázi espressa, s kterými budou soutěžit o vaši přízeň. Pokud budete chtít ke kávě něco dobrého zakousnout, tak vás potěší propojení se Slavnostmi dobrého jídla.

V pátek slavíme mezinárodní den zvířat, a proto bychom pro ně mohli udělat nějaký dobrý skutek. Již potřetí se do podzimní atmosféry parku Lužánky uprostřed Brna zanoří pejsani z blízkého i vzdáleného okolí na umisťovací výstavě psů, aby se setkali se svými potenciálními novými rodinami. Přijďte se v neděli podívat na opuštěné chlupáče a třeba si i pořídit věrného kamaráda domů. 

Autoři | Foto Insania

Štítky Insania, TIMO, Slavnosti dobrého jídla, Trhy kávy, Chinaski, káva, Brno, jídlo, kniha, Lužánky, Fléda, výstava, hudební skupina, slavnost, Jalta, vůně

TIPY NA VÍKEND: Insania na Flédě, křest TIMOvy knížky, Brno Design Days, vůně jídla i kávy na Svoboďáku, umisťovací psí výstava v Lužánkách a Chinaski v Sonu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.