Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Slavnosti dobrého jídla, vůně kávy, Brno Design Days, FASTfest, křest TIMOvy knížky a Chinaski v Sonu

Podzimní večery lákají k otevření knížky. Ale než se zavřete doma, zvažte možnost vzdělávání odjinud než z postele, ať už je vám bližší design nebo technologie. A nebojte se, že byste neměli dostatek energie, tento týden bude patřit kofeinu.

První vzdělávací komunitní centrum Czechitas, nezisková organizace, která vzdělává, inspiruje a motivuje ženy a děti vyzkoušet svět informačních technologiích, vzniklo v Brně. Od pondělí 30. září až do soboty 5. října můžete využít týden ukázkových workshopů a přednášek na ulici Škrobárenská.

6. ročník festivalu FASTfest v areálu Fakulty stavební VUT v Brně, který se letos koná ke 120. výročí, nás čeká v úterý 1. října. Mezi vystupující se objeví kapela Smola a hrušky i Marpo se svým TroubleGangem.

Podzimní Slavnosti dobrého jídla začnou ve středu 2. října a potrvají do soboty 5. října na náměstí Svobody v Brně. V centru Brna se představí restaurace, občerstvení, foodtrucky, regionální prodejci, sladké i slané dobroty, pivo a víno.

Tradiční Trhy kávy pořádané k oslavě Mezinárodního dne kávy letos budou přímo v centru Brna na náměstí Svobody! Těšte se na více než dvě desítky pražíren a jiných prodejců s kávovou tématikou. Pražírny si nachystají jak filtrované kávy, tak kávové nápoje na bázi espressa, s kterými budou soutěžit o vaši přízeň. Pokud budete chtít ke kávě něco dobrého zakousnout, tak vás potěší propojení se Slavnostmi dobrého jídla.

Po pasáži Jalta a hotelu Avion se i letos můžete těšit na lokaci akce Brno Design Days, do které se běžně nedostanete a která posledních několik let zeje prázdnotou. Letos bude akce od čtvrtka 3. do neděle 6. října v Bochnerově paláci! Můžete se těšit na 24 workshopů, 20 přednášek českých i zahraničních designérů, 4 dny zážitků, 2 fashion show a téma Retail therapy.

Díla brněnského umělce Tima najdete především v ulicích města. Nově je najdete i v knize s názvem B jako Brno. Křest knihy bude v pátek 4. října na nádvoří Pražákova paláce.

Letos v říjnu vyjde už jedenácté řadové album Chinaski a kapela se ho chystá pokřtít i v brněnském Sono centru v pátek 4. října. Součást ceny vstupenky bude i nové CD, které obdrží každý návštěvník.

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky trh kávy, festival dobrého jídla, Brno, slavnost, kniha, káva, jídlo, Chinaski, Czechitas, vůně, přednáška, design, hudební skupina

TIPY NA TÝDEN: Slavnosti dobrého jídla, vůně kávy, Brno Design Days, FASTfest, křest TIMOvy knížky a Chinaski v Sonu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.