Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Svoboďák zaplavily sladké dobroty

Sladké pokrmy od koblihy po marmelády v neděli zaplnily náměstí Svobody během Sweet Dream Festu. Zhruba pět tisíc návštěvníků si mohlo pochutnat i na klobásách, mlsání doprovázela živá hudba.

Cupcaky, muffiny i klobásy

Množství různých druhů sladkých dobrot zaplavilo v rámci Sweet Dream Fest v neděli náměstí Svobody. Na návštěvníky čekaly cupcaky, muffiny, čokoládové lanýže, waffle, marmelády, pudinky a další pochutiny. Na své si přišli i milovníci masa u stánku s uzeninami. „Doplnili jsme jej z toho důvodu, že jsme chtěli mít alespoň jednu možnost něčeho slaného na proložení chutí,“ vysvětlila jedna z organizátorek Lillianna Škorpíková. Festival se konal již podruhé pod záštitou Freakies waffle.

Po dezertech se zaprášilo

Některé stánky už kolem třetí odpoledne hlásily vyprodáno, u mnohých se tvořily dlouhé fronty zájemců o sladké lahůdky. „Nejvíce na odbyt jde asi slaný karamel, ten je dost oblíbený a velmi rychle mizí. Pak taky třeba indická masala, čokoládové dezerty a košíčky,“ popsala majitelka jednoho ze stánků Tereza Navrátilová. Dodala, že se u ní zastavilo několik set lidí. „Zatím jsem ochutnal donut s arašídovým máslem a čokoládový lanýž s mátou a obojí bylo moc dobré,“ pochválil návštěvník festivalu Patrik Meixner.

Ochutnávky doplnila živá hudba

Festival provázel program živé hudby, návštěvníci si mohli poslechnout například doposud nejmladší účastnici Superstar Adrianu Habrdovou a kapelu Grey M založenou v Brně. „Doprovodný program se mi moc líbií, bylo fajn, že k jezení dobrot něco hrálo,“ přiblížil Meixner.

Mlsat přišlo kolem pěti tisíc lidí

Na festival podle odhadů pořadatelky dorazilo kolem pěti tisíc lidí. „Nevybírali jsme žádné vstupné, takže se to těžko měří, ale na festival se přišlo podívat přibližně pět tisíc lidí,“ uvedla Škorpíková.

Sweet Dream Fest

Pondělí, 16. září 2019, 18:20

Sweet Dream Fest
Sweet Dream Fest

Autoři | Foto

Štítky festival, Svoboďák, náměstí Svobody, sladkosti, marmeláda, Česko Slovenská SuperStar

Svoboďák zaplavily sladké dobroty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.