Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Znojemské historické vinobraní navštívilo o víkendu přes 85 tisíc lidí

Přes 85.000 lidí navštívilo třídenní Znojemské historické vinobraní, které v neděli skončilo ve Znojmě. Loni byla návštěvnost kolem 88.000. Akce nabídla desítky mázhauzů místních vinařů, historický průvod i kapely různých žánrů. Novinkou byla možnost zapsat se do registru dárců kostní dřeně. Využilo ji 70 lidí.

Letos se uskutečnil 37. ročník Znojemského historického vinobraní, který přinesl nejen ochutnávku vína, burčáku a jídla, ale i rytířské turnaje a hudební program. Koncerty se konaly na třech scénách, a to na Masarykově náměstí, na Horním náměstí a na Káře.

Příchozí slyšeli skupiny Mirai, Olympic, Jelen, nechyběl Miro Žbirka, Dechová hudba Mistříňanka, Cimbálova muzika Antonína Stehlíka, Katarzia a další interpreti.

Ředitel pořádající Znojemské Besedy František Koudela uvedl, že organizátorům udělala radost také mezinárodní účast, příkladem jsou návštěvníci ze zemí jako Irsko, Velká Británie, Belgie, Francie, Španělsko, Slovensko, Polsko, Turecko, Řecko, Chorvatsko nebo Itálie.

Organizátoři se rozhodli zapojit do dobročinné akce Vinaři jdou na dřeň, kterou začal organizovat vinař Pavel Lacina z Velkých Pavlovic, jehož syn onemocněl leukemií. „Potěšily nás ohlasy lidí, kteří neváhali a od samého začátku postupně přicházeli, aby se stali potenciálními dárci kostní dřeně. Ve Znojmě se do českého registrů dárců kostní dřeně zapsalo úctyhodných 70 lidí," uvedl Koudela.

 

Autoři | Foto Znojemské historické vinobraní

Štítky zábava, víno, Znojmo, vinobraní, kostní dřeň, Miroslav Žbirka, hudební skupina, Mirai, Olympic, Znojemská Beseda, Velká Británie, Francie, Belgie, Španělsko, Irsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojemské historické vinobraní navštívilo o víkendu přes 85 tisíc lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.