Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brno se opět stane centrem seriálové tvorby. Serial Killer láká odborníky i nadšence

Už za necelé dva týdny se Brno opět po roce stanem centrem seriálové tvorby střední a východní Evropy. Fanoušky televizních a online seriálů čeká díky festivalu Serial Killer našlapaný týden. Serial Killer nabídne od 24. září celou řadu zahraničních i domácích seriálů, workshopy nebo debaty s tvůrci.

Festival Serial Killer se divákům poprvé představil v květnu roku 2018. Přilákal celou řadu televizních profesionálů i teoretiků a také 3000 diváků, z nichž někteří mohli při slavnostním zahajování vidět také jediného českého zástupce v televizní soutěži, exkluzivní premiéru seriálu Most!, s velikou delegací tvůrců a herců. 

Exkluzivní světové premiéry a debaty s tvůrci

Festival letos nabídne divákům opět exkluzivní světové premiéry, více jak 40 projekcí, hlavní soutěžní přehlídku i soutěž nových webseriálů s mezinárodní porotou, také několik nesoutěžních sekcí a retrospekci toho nejlepšího z norské televizní produkce. To vše za přítomnosti tvůrců, s nimiž mohou diváci po projekcích diskutovat. 

Česko bude mít dvě žhavá želízka v ohni

V hlavní soutěži se letos utkají dvě silné české novinky. První je špionážní drama HBO Bez vědomí/The Sleepers která bude mít v polovině září slavnostní premiéru také na prestižním filmovém festivalu v Torontu. Druhou novinkou je pak jeden z nejočekávanějších českých seriálů roku 2020, kriminální drama Zrádci/Rats

Za všechny další skvělé tituly lze jmenovat např. seriál Šťastná to země/State of Happiness o norském objevu ropy nebo Exit, nekompromisní sondu do světa top manažerů se závislostmi všeho druhu, která bude mít premiéru v norské televizi až několik dní později po uvedení v České republice.

Chybět ale nebudou ani černočerné detektivní komedie nebo kvalitní seriály o současných teenagerech v sekci Seriály (nejen) pro mladé. 

Industry days přinesou (neen) workshopy s odborníky

Klíčovou složkou festivalu je atraktivní sekce Industry Days ve dnech 25. a 26. 9. (panelové diskuze, případové studie, speciální projekce a workshopy) pro filmové a televizní odborníky za přítomnosti vyhlášených evropských profesionálů a ředitelů televizí. 

Letos nebudou chybět ani větší doprovodné akce s debatami a přednášky pro širokou veřejnost nad aktuálními trendy, koncerty seriálových znělek, stand-upy, ale také možnost přidat se na závěr festivalu k již tradičnímu pochodu nemrtvých s názvem Zombie Walk v ulicích města Brna. 

Promítání po celém Brně

Seriály se budou promítat především v kině Scala, dále v Divadle Bolka Polívky, No Artu nebo sále Kavárny Trojka. Vyjma “binge” projekcí budou uvedeny vždy dvě epizody z každé série.

Další doprovodný program v režii festivalu či festivalových partnerů najdou diváci na Moravském a Jakubském náměstí. Uzavřený Industry program se bude odehrávat v unikátních střešních prostorách Tržnice Brno.

Více informací o akreditacích, projekcích a dalším programu najdete na webových stránkách festivalu.

Foto Serial Killer

Štítky serial killer, festival, televizní seriály, Brno, industry days, premiéra, soutěž, Střední a východní Evropa, Česko, Most!, Toronto International Film Festival, Divadlo Bolka Polívky, Scala, Industra

Brno se opět stane centrem seriálové tvorby. Serial Killer láká odborníky i nadšence  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.