Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Protančit večer v rytmu tanga přímo v parku. To nabídne Brňanům nový altánek u Anthroposu

Divadelní představení, koncerty nebo diskuse. Nově vzniklý altánek v prostředí parku bude sloužit veřejnosti pro kulturní, sportovní nebo společenské akce.

Tančírna v parku je jeden z prvních vítězných projektů prvního ročníku projektu Dáme na Vás. S nápadem na vybudování veřejně dostupného místa v krásném prostředí parku, který by byl vhodným prostorem pro tanečníky, ale i umělce přišla obyvatelka Brna Zuzana Rabčanová. „Během teplých letních dní se nedá dlouho tančit v uzavřených prostorách bez klimatizace. Tanec venku tak přináší vánek a úlevu. Nemluvě o nepopsatelně příjemné atmosféře letních večerů,“ vysvětlila důvody nápadu Rabčanová.

Altánek s parketem o rozměru 51 metrů čtverečních z akátových prken tak bude sloužit pro kulturně – vzdělávací události jako divadelní představení, koncerty, literární večery nebo svatby a sport nejen v letních měsících ale i v zimě. Tančírna totiž bude zastřešena nepromokavou plachtou, takže se zde bude dát tančit i za nepříznivého počasí. „Jsem velmi rád, že realizací tohoto projektu získá město Brno příjemné prostředí, kde lidé mohou trávit volný čas, poznávat nové přátele a rozvíjet své záliby. Věřím, že se místo stane oblíbeným cílem procházek,“ uvedl druhý náměstek primátorky města Brna Tomáš Koláčný.

Dva miliony a přes tisíc hlasů 

Alltánek se využívá už od začátku letošního léta. Teprve na konci srpna zde byla ale připojena elektřina, která je však zpoplatněna. Jinak je tančírna volně přístupná široké veřejnosti zcela zdarma. Pokud však chcete v altánu pořádat jakoukoli organizovanou akci, je potřeba ji nahlásit Odboru životního prostředí.  „Nejen tančírny, ale i různé další aktivity, které se konají venku jsou v poslední době velmi oblíbené. Paní navrhovatelka měla výborný nápad. Takových míst je ve středu města nedostatek,“ chválí projekt starosta městské části Brno-střed Vojtěch Mencl.

Altánek – tančírna v parku získal v rámci projektu Dáme na vás 1058 hlasů a náklady na jeho pořízení dosáhly necelých dvou milionů korun. Dáme na vás je participativní rozpočet města Brna, kde mohou obyvatelé města přihlásit svůj nápad na zlepšení života ve městě. Mezi další zrealizovatelné nápady patří například projekt Oživení přírodního amfiteátru Čertova rokle, Industriální naučná stezka u řeky Svitavy nebo Rozhledna Holedná.

Autoři | Foto damenavas.brno.cz

Štítky Anthropos, park, tančírna, altán, Dáme na vás, Brno, projekt, koncert, divadelní představení, Tomáš Koláčný, Vojtěch Mencl

Protančit večer v rytmu tanga  přímo v parku. To nabídne Brňanům nový altánek u Anthroposu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.