Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Divadlo přímo pod hvězdami! Na brněnské hvězdárně se představí K-PAX, Svět podle Prota

PR článek

Kde jinde si lépe vychutnáte kouzelný příběh lidí, které dost možná navštívila bytost z vesmíru, než v planetáriu?! Divadelní společnost StageArtCz opět míří se svojí inscenací K-PAX, Svět podle Prota přímo ke hvězdám. Tento unikátní multimediální divadelní projekt doplněný o kouzelné projekce na kopuli hvězdárny budete moci navštívit opět 23. 9. 2019 od 19.00.

Jde o nejlepší inscenaci K-PAX, jakou jsem kdy viděl, říká sám autor románu

Divadelní hra K-PAX vznikla na základě literární předlohy Gena Brewera, který je autorem knižní trilogie K-PAX, Na světelném paprsku, K-PAX III. – Svět podle Prota.

Nejvíce však román proslavilo filmové zpracování, které bylo uváděno v českých kinech pod názvem Svět podle Prota v hlavních rolích s Jeffem Bridgesem a Kevinem Spaceym.

„Román K-PAX vyšel celkem v pětadvaceti zemích. Jeho divadelních zpracování jsem viděl desítky v Americe i Evropě, ale to, čeho jsem byl svědkem dnes ve Hvězdárna a planetárium Brno, je to nejlepší, co jsem v životě viděl,” uvedl sám autor Gene Brewer.

Geniální mimozemšťan obrátí psychiatrickou léčebnu vzhůru nohama

Do moderní psychiatrické léčebny je přijat záhadný pacient, který o sobě tvrdí, že je mimozemšťan z planety K-PAX vzdálené od Země několik tisíc světelných let. Jeho pobyt na psychiatrii obrátí naruby životy nejen všech spolupacientů, ale i zdravotního personálu, včetně ošetřujícího lékaře, který se snaží odhalit pravou totožnost záhadného cizince.

Divadelní hra K-PAX laskavým humorem pojmenovává neduhy naší společnosti a velmi často zamrazí svojí přesností. Během představení se budeme mít možnost ponořit do hlubin lidských duší a nenásilným způsobem se tak dozvíme mnohé o nás samých.

Inscenace K-PAX, možná o člověku, možná o mimozemšťanovi, nás nenechá klidným a překvapí nás naprosto nečekaným vyústěním celého příběhu. 

V hlavních rolích se můžete těšit na Radima Fialu, Petra Halberstadta, Petru Špindlerovou a mnoho dalších. Vstupenky k dostání na stránkách www.stageart.cz.

Štítky k-pax, Svět podle Prota, divadlo, hvězdárna a planetárium, hvězdárna, hvězda, Gene Brewer, mimozemšťan, Jeff Bridges, Kevin Spacey, planetárium, Petra Špindlerová, Hvězdárna a planetárium Brno, Evropa

Divadlo přímo pod hvězdami! Na brněnské hvězdárně se představí K-PAX, Svět podle Prota  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.