Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Humor ve Staré Pekárně, charitativní dražba umění, voňavé burgery i trocha pálivé příchuti

První školní víkend bude narvaný zábavou k prasknutí. Čekají nás litry dobrého piva, hromady voňavého jídla, trocha zvířecí charity, kupa smíchu i zapojení mozkových buněk. Ať už se rozhodnete pro Stand-up ve Staré Pekárně, den otevřeného pivovaru Starobrno, pivní revoluci na Starobrněnské nebo umění v Trojce, určitě nebudete litovat, že jste nezůstali doma. Přijďte se přesvědčit sami!

První školní týden máme za sebou a čeká nás zasloužený víkend. Začněme tedy pěkně pozitivně a s humorem. Přijďte se přesvědčit, že blondýny umí skvěle polechtat vaše bránice a umí si z vás i ze sebe udělat pořádnou srandu. Z Prahy k nám totiž míří Koko Comedy, a holky humor skutečně umí. Zaručeně budete dnes ze Staré Pekárny odcházet v křeči od smíchu.

Před popíjením a večerní zábavou je dobré se pořádně posilnit. Ideální k tomu bude Burger Street Festival u Vaňkovky, který představí od pátku 6. až do neděle 8. září nejlepší burgrárny, hranolkárny a zmrzlináře v centru Brna.

Pokud si jídlo rádi něčím přiostříte, bude pro vás už tradiční festival chillipapriček to pravé. V sobotu se po roční pauze vrátí na brněnskou riviéru Chillibraní & Chilližrout 2019 – festival chilli papriček a všeho, co je pálivé. Těšit se můžete na chuť jako břitva nejen v běžném slaném jídle, ale do parády si pánové a dámy v kuchařské čepici vezmou také zmrzliny, dorty, cukrovou vatu a jiné nezvyklé dobroty. A i když pálivé jídlo rozhodně nevyhledáváte, nezůstanete o hladu. 

Ostré jídlo je dobré také spláchnout. Mléčný festival sice Brno nenabízí, zato si na své přijdou milovníci dobrého piva. Na Zelný trh se dnes a zítra vydají spíše ti, kteří rádi objevují nové chutě. Pro všechny, komu nejsou cizí slova jako IPA, APA, Porter nebo Stout, se na Zelném trhu otevře Minifestival malých pivovarůA hned kousek nad Zelňákem se uskutečí také pivní revoluce v pivnici MaltWorm. Tady novinky představí kluci z CHCUPIVO. Pánové chtějí s pivními specialitami v tekuté i pevné podobě ve formě jídla objíždět celou republiku a představovat pivo jako klenot české kultury. Těšit se krom skvělého piva v tradičním looku můžete i na pivní koktejly, mňamky k popíjení a spoustu zábavy. 

Máte ohledně piva raději svoji starou známou jistotu? Tak se nezapomeňte zastavit na legendární Den Starobrna. Jako každý rok, i tuto sobotu se návštěvníkům otevřou vrata nejznámějšího brněnského pivovaru, aby žíznivé poutníky napojil svým zlatým mokem. Čeká vás autogramiáda s hráči HC Kometa Brno, DJské duo Malalata, vystoupení kapely Chinaski, Eddie Stoilow a další koncerty.

Chcete, aby vás něco zahřálo u srdíčka? Udělejte něco dobrého nejen pro sebe, ale i pro zvířata! A to konkrétně pro staré, opuštěné a hendikepované psy, o které se stará spolek Dejte nám šanci. Už zítra se v kavárně Trojka uskuteční dražba uměleckých počinů známých i méně známějších výtvarníků. Umění pro psí pacičky si můžete koupit podepsané jmény jako je Kateřina Šedá, Vendula Chalánková, Libor Veselí nebo výtvarníci ze spolku Hearts of Creation. Koupí obrazu, knihy, sochy nebo šperků uděláte radost nejedné smutné psí duši. 

Co pro vás chystá Národní divadlo Brno na další sezónu? Přijďte v pátek 6. září na open-air koncert na piazzetě před Janáčkovým divadlem a uslyšíte hudební čísla z připravovaných premiér i titulů, na které se můžete v nové sezoně těšit.

Láká vás práce pod palmami s počítačem na klíně? Tak se staňte digitálním nomádem! Festival digitálních nomádů míří v sobotu 7. září do brněnské Expediční klubovny. Na akci potkáte zkušené nomády, kteří zde sdělí své praktické zkušenosti, příběhy a tipy. Poznáte spoustu zajímavých lidí, které možná brzdí v nastartovaní svého snu stejné důvody jako vás.

 

Autoři

Štítky Chillibraní, Starobrno, Malt Worm, Koko Comedy, Trojka, umění, kultura, Brno, jídlo, pivo, zábava, festival, Pivovar Starobrno, dražba, Kateřina Šedá, Vendula Chalánková, Praha, Vaňkovka

TIPY NA VÍKEND: Humor ve Staré Pekárně, charitativní dražba umění, voňavé burgery i trocha pálivé příchuti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.