Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Hudební Maraton v podání Jany Kirschner, minus123minut nebo Žambochů, Hrady.cz, spousta dobrého jídla a folklór v Řečkovicích

Pokud se vám stýskalo po hudbě, tento víkend si jí užijete dosytosti. Celým centrem města vás provede Maraton hudby, kde si můžete poslechnout všechny hudební žánry světa od rocku, přes heligonkáře až popu. POkud jste se rozhodli vycestovat za město, na Hradě Veveří vás čeká festival Hrady.cz. A Řečkovice s Komínem zase nabízí tradiční folklór v podobě Svatovavřineckých hodů.

První ročník Mezinárodního kytarového festivalu se konal v roce 1992 ve skromných podmínkách. Málokdo očekával, že za pár let zde bude velký mezinárodní festival, jehož kurzů se účastní na 150 kytaristů z 15 zemí světa. Koncerty si vyslechnete na Nové radnici v Brně až do soboty 10. srpna.

Pokud jste si nedejbože nevšimli, v centru jede Maraton hudby. Fenomenální akce, na které vystupují známí i méně známí hudebníci, a mnozí z nich zcela zdarma. Dnes je na programu například o půl osmé Monika Bagárová, jedna z finalistek SuperStar, a to na Malinovského náměstí na Django stagi, Žamboši v devět hodin na Orlí nebo v 21:45 Jan P. Muchow & The Antagonists  na Dominikánském náměstí. 

Zítra pak Maraton hudby pokračuje a trvat bude až do neděle. Rozhodně stojí za zmínku sobotní vystoupení Ukulele orchestra jako Brno v pět hodin na Dominikánském náměsti, po nichž hned začne hrát kapela minus123 minut a v osm hodin na stejném místě vystoupí skvělá Jana KirschnerVyberete si pak zajisté i z nedělního programu, který je taktéž dokonale našlapaný.

Za hudbou se můžete vydat také na Hrad Veveří, kde proběhne další z letních festivalů. Festival Moravské hrady bude na Veveří v pátek 9. a v sobotu 10. srpna. Zahrají zde kapely Kryštof, Harlej, Rybičky 48 a další.

Koho místo muziky láká spíš něco dobrého do břicha, Wine & Streetfood Fest slibuje návštěvníkům představení známých i méně známých značek všech druhů vína, včetně prosecca napříč světem. Hosté tak budou mít možnost v sobotu 10. a v neděli 11. srpna ochutnat průřez z těch nejoblíbenějších vinic z Čech a Moravy, Evropy, Ameriky a Austrálie. K degustaci desítek vzorků vín bude příležitost ochutnat rozmanitost originální street food nabídky na mnoho způsobů a nejen to.

Řečkovice opět hlásí oslavy! Svatovavřinecké hody  slibují od dneška až do neděle víkend plný folklóru, dobrého jídla a pití. V areálu bývalého pivovaru vás krom občerstvení čeká také hudba a zábava, pořádaná městskou částí Řečkovice. Vavřinecké hody hlásí také městská část Komín, takže pokud máte blíže spíš na tuhle stranu města, nenechte si ujít tradiční veselici. 

 

 

 

Autoři | Foto TIC Brno

Štítky hody, maraton hudby streetfood festival, hrady.cz, hudba, Řečkovice, folklór, festival, Jana Kirschner, Hrad Veveří, Brno-Komín, jídlo, Brno, Monika Bagárová, Jan P. Muchow, Kryštof

TIPY NA VÍKEND: Hudební Maraton v podání Jany Kirschner, minus123minut nebo Žambochů, Hrady.cz, spousta dobrého jídla a folklór v Řečkovicích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.