Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Velkolepé oslavy 150 let hromadné dopravy v Brně zakončí poslední den prázdnin open-air festival uprostřed města

Dopravní podnik slaví 150 let od prvního výjezdu šaliny a vy můžete být u toho! Na počest těchto kulatých narozenin se uzavře celá ulice Lidická, na které bude 31. srpna probíhat den plný oslav a zábavy. Pořadatelé však celý program zatím tají a chystají pro návštěvníky velké překvapení.

Brněnská MHD slaví 150 let! Jako vyvrcholení těchto oslav pořádá Dopravní podnik obrovskou Streetparty uprostřed Brna! Velkolepý open-air festival odstartuje poslední den v srpnu na ulici Lidická a přinese s sebou spoustu zábavy, jídla, pití i skvělou podívanou. 

Právě na ulici Lidická projížděla před sto padesáti lety první konespřežná šalina! A co s sebou tato historická vzpomínka přinese pro návštěvníky? Na programu budou hned dvě komentované prohlídky celého současného i historického vozového parku brněnské hromadné dopravy. Jedna z prohlídek proběhne od 13:30 do 15:30 a druhá pak od 18:00 do 20:00. Mezi ně se od 16:00 do 17:30 vklíní soutěž zručnosti řidičů brněnských šalin, českých tramvají i slovenských električiek. Zároveň dopravní podnik odhalí také památník veřejné dopravy na Moravském náměstí, na který se složili patroni Zlaté šaliny

Program v číslech

Na tuto velkou slávu bude pro návštěvníky a nadšence dopravy přichystáno hned 56 vozů a souprav. 40 z vozového parku DPMB, 16 zapůjčených z Technické muzeum v Brně. K vidění bude 1 koněspřežná tramvaj, 1 parní tramvaj, 18 elektrických tramvají, 14 trolejbusů, 18 autobusů, 4 služební vozidla a bohužel loď žádná, zato se připojí hned 150 velocipedistů. 

 

O hladu a žízni nebudete

Do akce bude povoláno 28 stánků s nejrůznějším jídlem i pitím a těšit se můžete i na bohatý doprovodný program. Dobrovolně se přihlásilo 24 různých institucí, které by měly zajišťovat zábavu a zapojí se i 30 místních podniků. Ty budou s otevřenou náručí a skvělým občerstvením čekat na zábavou znavené kolemjdoucí s pestrým občerstvením. 

Možná přijde i kouzelník

Krom programu Dopravního podniku budou k tanci a poslechu hrát také kapely, pro nadšence ručních prací se na stáncích uskuteční workšopy a kreativní dílny. Celý program však pořadatelé zatím tají. Podrobné informace přidávají postupně na facebookové události. Sledujte ji, abyste zjistili, co vás čeká! 

PROGRAM DMPB: 

13:00 - Slavnostní zahájení

13:30 - Komentované defilé současného i historického vozového parku

16:00 - Soutěž zručnosti řidičů šalin, tramvají a električiek

18:00 - Komentované defilé současného i historického vozového parku

Autoři | Foto DPMB, Café Laundry

Štítky Laundry, Lidická, dpmb, šalina, tramvaj, Brno, slavnost, Dopravní podnik města Brna, veřejná doprava, zábava, festival, vozový park, Technické muzeum v Brně, Možná přijde i kouzelník

Velkolepé oslavy 150 let hromadné dopravy v Brně zakončí poslední den prázdnin open-air festival uprostřed města  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.