Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Mezinárodní kytarový festival, rock'n'rollová tančírna, Maraton hudby a festival vína

Říkali jste si, co všechno letos v létě stihnete? Že vyrazíte do přírody, navštívíte alespoň jeden festival, strávíte dlouhé teplé večery se skleničkou vína v ruce, objevíte nové umělce a poslechnete si naživo svoje oblíbené? Nechci vás strašit, ale půlka léta je už pryč. Tento týden ale doslova k vybízí k plnění všech radostí, které jste ještě nestihli.

První ročník Mezinárodního kytarového festivalu se konal v roce 1992 ve skromných podmínkách. Málokdo očekával, že za pár let zde bude velký mezinárodní festival, jehož kurzů se účastní na 150 kytaristů z 15 zemí světa. První koncert festivalu je vždy na nádvoří hradu Špilberku, ostatní koncerty si vyslechnete na Nové radnici v Brně od neděle 4. srpna až do soboty 10. srpna.

Tentokrát ne swing, ale Rock'n'roll roztančí zahradu Vily Tugendhat. V pondělí 5. srpna vás čeká letní rock´n´rollový večer. Připraveny jsou i dvě ukázkové mini lekce pro začátečníky, ve kterých se naučíte základní kroky. Na pozadí tančírny budou promítány filmy z padesátých let.

Obyčejný kluk s neobyčejně chytlavými texty, humorem jak břitva a neuvěřitelnou zásobou skvělé hudby, Pokáč, se za námi na Špilberku zastaví ve čtvrtek 8. srpna. Tentokrát spolu s dalším písničkářem Alešem Petrželou. 

Festival Maraton hudby Brno promění město od 8. do 11. 8. v jedno velké hudební pódium – hudbu potkáte v centru Brna na každém kroku. Takhle jste Brno ještě neslyšeli! Jedná se o multižánrový festival, který nabídne návštěvníkům brněnského centra sérii koncertů, divadel či jiných vystoupení. Na večer se festival přesune do klubů jako Fléda nebo Kabinet múz. Těšit se můžete Moniku Bagárovou, která vystoupí v pátek 9. srpna na Malinovského náměstí, ve stejný den bude mít koncert Jana Kirschner na Dominikánského náměstí a irský DJ Jon Hopkins vystoupí se svým na Flédě.

Na hrad nejen za historií, ale i za hudbou! Festival Moravské hrady bude na Veveří v pátek 9. a v sobotu 10. srpna. Zahrají zde kapely Kryštof, Harlej, Rybičky 48 a další.

Zubštejn času je letní festival zaměřený nejen na setkání s jedinečnými umělci a konzumaci jejich tvorby, ale na živou tvořivou interakci s nimi, s ostatními účastníky festivalu i s místem, kde akce probíhá. Tři dny, od pátku 9. srpna až do neděle 11. srpna, se bude na zřícenině hradu Zubštejn nedaleko Bystřice nad Pernštejnem poslouchat dobrá hudba, zkoušet zajímavé workshopy, tvořit, bavit se a sledovat západy slunce. Mezi vystupujícími se objeví i kapela Zrní. Pokud chcete zažít festival v klidu, bez davů lidí a blízko přírody – tohle je správná volba. 

Wine & Streetfood Fest slibuje návštěvníkům představení známých i méně známých značek všech druhů vína, včetně prosecca napříč světem. Hosté tak budou mít možnost v sobotu 10. a v neděli 11. srpna ochutnat průřez z těch nejoblíbenějších vinic z Čech a Moravy, Evropy, Ameriky a Austrálie. K degustaci desítek vzorků vín bude příležitost ochutnat rozmanitost originální street food nabídky na mnoho způsobů a nejen to.

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky Tipy na týden, kultura, festival, hudba, víno, koncert, hrad, Brno, Špilberk, léto, Jon Hopkins, Jana Kirschner, Monika Bagárová, příroda

TIPY NA TÝDEN: Mezinárodní kytarový festival, rock'n'rollová tančírna, Maraton hudby a festival vína  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.