Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brno minulý týden spustilo aplikaci, která slouží jako přehled dotací udělených v oblasti kultury

Magistrát města Brna spustil ve středu 24. července novou aplikaci, díky které si bude moct kdokoliv prohlédnout a vyhledat schválené dotace v oblasti kultury. Aplikace je dostupná na webových stránkách Odboru kultury Magistrátu města Brna a na adrese https://apl.brno.cz/dotace/.

Nová aplikace, která funguje od minulého týdne, má žadatele o dotace i veřejnost přehledně seznámit s výsledky dotačních řízení a zvýšit transparentnost. „Cílem bylo vytvořit jednoduchou, přehlednou aplikaci, která umožní vyhledávání jednotlivých subjektů žádajících o dotace, včetně zveřejnění bodového hodnocení a výše přidělené dotace,“ vysvětlil radní pro kulturu Marek Fišer.

Na vývoji aplikace se podílel Odbor městské informatiky spolu s Odborem kultury. Kultura je v tomto smyslu pilotním odborem, který bude zveřejňovat udělené dotace na svých webových stránkách a na adrese https://apl.brno.cz/dotace/. Neměla by být ale posledním. „Aplikace je naprogramovaná tak, aby se k ní mohly postupně jednoduše přidávat všechny magistrální dotační programy,“ upřesnil uvolněný zastupitel Ondřej Kotas, který má na starosti oblast městské informatiky.

Podle vedení města jde o další krok k větší transparentnosti dotačního systému

Kromě přehledu a vyhledávání by mělo jít skrze aplikaci postupem času také o dotace elektronicky zažádat. V budoucnu se má stát plnohodnotným dotačním portálem.

Podle Fišera se jedná o další z kroků, jak zvýšit transparentnost při nakládání s veřejnými prostředky. Město kulturu v letošním roce financuje dotacemi ve výši necelých 30 milionů korun. Na rok 2020 je pak pro oblast kultury schválen dotační program, který finance navýší o dalších deset milionů korun na částku 39,2 milionů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky aplikace, dotace, Magistrát města Brna, kultura, odbor kultury, odbor městské informatiky, Marek Fišer, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno minulý týden spustilo aplikaci, která slouží jako přehled dotací udělených v oblasti kultury  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.