Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Zrní na Špilberku, Ondřej Havelka na Biskupském dvoře, roztančená Šelepka a zábava v Trojce

Že by v Brně nastala okurková sezóna? Přistupujte k tomu raději optimisticky. Nemusíte večer přebíhat z jedné akce na druhou a rozhodovací paralýza, kvůli které nakonec nikam nejdete, je také pasé. Od pondělí do pátku si užijete divadlo, koncerty i lenošení na pikniku.

Před koncerty a noční zábavou raději preferujete trošku kultury? V rámci Letních shakespearovských slavností budou na Špilberku představení Zimní pohádka, Komédia omylov a Zkrocení zlé ženy.

Druhý letošní hudební piknik Hitrádia City Brno bude v parku na Šelepce, ve středu 24. července. Zahraje kapela Slza a David Stypka. Během koncertů si můžete v pohodě na dece nebo v plážovém lehátku vychutnávat pivo z brněnských pivnic a pivovarů, drinky a spoustu dobrého jídla.

Letní koncert kapely Jananas pod širým nebem nás čeká ve čtvrtek 25. července.

Nádvoří kavárny Trojka slibuje kvalitní večírek jako v minulém roce. Na pódiu se objeví zajímaví hosté a možná zazní i nové písně.

Ve čtvrtek 25. července vystoupí na Špilberku netradiční kapela Zrní, která velmi ráda hraje na originálních místech. Po vyprodaném Mahenově divadle bude další koncert na letňáku. Nenechte si ujít romantickou atmosféru letního koncertu mezi hradbami.

Jakub Děkan, liberecká ikona tuzemské hudební scény, společně s Calinem vystoupí v Brně v pátek 26. července v rámci Vaňkovka Festu.

Užijte si swingový večer s Ondřejem Havelkou & Melody Makers v neděli 28. července v Biskupském dvoře. Těšit se můžete na autentickou interpretaci populární swingové hudby od počátku let třicátých až k raným letům čtyřicátým. Pestrý repertoár zahrnuje skladby širokého žánrového spektra, od hollywoodských muzikálů až po vrcholná čísla swingových big-bandů. Stylizace koncertního show sleduje ve všech detailech typické dobové způsoby, od kostýmů a účesů interpretů až po celkovou režií představení.

 

 

 

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky Havelka, Zrní, Shakespearovské slavnosti, Trojka, Šelepka, koncert, Ondřej Havelka, Špilberk, hudební skupina, Brno, divadlo, obilniny, zábava, dvůr, David Stypka, Jakub Děkan, představení

TIPY NA TÝDEN: Zrní na Špilberku, Ondřej Havelka na Biskupském dvoře, roztančená Šelepka a zábava v Trojce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.