Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Aneta Langerová, kino pod širým nebem a sladkokyselá vůně židlochovického Meruňkobraní

Co nás čeká tento víkend? Brno je opět plné žhavých událostí, které si rozhodně nemůžete nechat ujít. Svůj bohatý program nabízí kino Scala, Vaňkovka Fest a v pozadí nezůstává ani Bajkazyl. Pro ty, kteří se místo popíjení na koncertech či sledování filmů v tmavé místnosti raději věnují jídlu, rozhodně potěší své chuťové buňky na Židlochovickém Meruňkobraní. Držte si klobouky. Víkend začíná!

Pokud jste teprve začali číst, máte rádi jazz a zrovna disponujete volným večerem, na nic nečekejte a utíkejte k Vaňkovce. Dnes se tam v rámci Vaňkovka a Jazz festu setkáte s mistry českého jazzového umění. Mezi koncertujícími se představí například Robert Balzar z kultovní kapely J.A.R., který vaše uši pohladí svojí hudbou už od sedmi hodin!

Ochutnávka toho, co letošní festival v Karlových Varech svým návštěvníkům přichystal nás doprovází pod názvem Šary Vary už od pondělí. Co jste nestihli tam, můžete si v klidu vychutnat ve Scale. Dnes ještě určitě stihnete v osm hodin islandské drama Bílý bílý den nebo v jedenáct hororovou komedii Takové krásné šaty s příměsí britského humoru.

Sobota bude více dokumentární, nejdříve Scala nabídne film Lžička, poté je na programu hudební dokument Amazing Grace . Všechno to zakončí prosluněný film Devadesátky , na které se můžete těšit pod hvězdnou oblohou v atriu Moravské galerie. Tento film totiž patří do také do programu Scalního letňáku. 

V sobotu 13. července nás čeká Meruňkobraní aneb festival meruněk v Židlochovicích. V hlavní roli budou meruňky, jako naše lokální potravina, ale hlavní téma bude pestřejší – meruňka ve světové gastronomii. A je přislíbeno hvězdné kuchařské obsazení.

ProART festival je mezinárodní workshop festival tance, zpěvu, herectví, fotografie a dalších performing arts. Festival bude v pěti městech v Česku, v Brně začíná už v neděli 14. července a workshopy které nabízejí profesionálům i široké veřejnosti výuku v oborech – tanec, herectví, zpěv, fotografie, kreativní psaní, hudba, budou až do 21. července.

Aneta Langerová se od své výhry v Superstar značně posunula. Je to renesanční osobnost, která originálně a velmi úspěšně působí nejen v muzice. Věnuje se také i divadlu, filmu, tanci a v neposlední řadě se na dlouhých 10 let stala tváří neziskové organizace Světluška. Přijďte se nechat pohladit jejím krásným projevem a hudbou v podání skvělých muzikantů jako jsou Dorota Barová, Martin Kopřiva, Ludvík Kulich, Jakub Vejnar a Jakub Zitko.Přijďte se nechat pohladit jejím krásným projevem a hudbou v neděli 14. července v rámci Vaňkovkafestu.

Pokud máte rádi tvrdší muziku, rozhodně zavítejte do momentálně velmi propíraného klubu na Dornychu. Bajkazyl slaví narozeniny! a připravil si na víkend hotovou lahůdku v podobně hardrockové oslavy. K tanci i poslechu zahrají převážně kapely hrubšího zrna a slavit se bude až do nedělního rána. 

 

 

Autoři | Foto Vaňkovka Fest

Štítky Langerová, Meruňkobraní, Bajkazyl, Scala, film, Aneta Langerová, kino, festival, hudba, Brno, tanec, Vaňkovka, meruňka, Robert Balzar, koncert

TIPY NA VÍKEND: Aneta Langerová, kino pod širým nebem a sladkokyselá vůně židlochovického Meruňkobraní  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.