Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Křest kávového deníku, Scalní letňáky, Vaňkovka fest a folklorní křepčení ve Strážnici

Že byste si také přáli nějaký dárek za vysvědčení, ačkoli už nejste školou povinní, nebo už dávno nenosíte samé jedničky? Odměňte se některou z nepřeberného množství oslav, které tento víkend Brno nabízí. Mezi tanečními a hudebními akcemi se objeví i špetka umění, tradičního Slováckého folkloru nebo tajemné dobrodružství v brněnském podzemí. Je z čeho vybírat!

Již poosmé v řadě zahájí v pátek 28. června léto ve vile Tugendhat akce Léto, swing a kino v tamní zahradě. Tato, u hostů velmi oblíbená, událost spojuje swingový večer – v jehož rámci se hosté naučí základní swingové kroky – s filmovou projekcí, kdy za využití tzv. zadní projekce bude na velkoformátová okna hlavního obytného prostoru vily Tugendhat promítán snímek Spojenci.

K létu rozhodně patří letní kino. Teplé večery s dobrým pitím a popcornem pod letním nebem chystá jako každý rok kino Scala. Na první Scalní letňák se můžeme těšit už tuto sobotu 29. června, kdy se na nádvoří Místodržitelského paláce objeví na plátně například Rami Malek jako legendární Freddy Mercury ve filmu Bohemian Rhapsody.

Všichni milovníci dobré kávy, umění a pohody by si měli v diáři červeně zakroužkovat sobotní den. Nedaleko galerie Vaňkovky ve Vlněně totiž propukne nezapomenutelná akce s kávou Rebelbean. Od sobotního dopoledne až do večera bude ve Vlněně probíhat Křest kávového deníku.  Den vám provoní nejen vůně kávy, ale také barev, neboť krom příjemné hudby se k programu připojí zástupci brněnské výtvarné skupiny Hearts of Creation, která přímo před zraky diváků vytvoří jedinečné obrazy. Těšit se můžete i na hudbu, ochutnávku piv a v neposlední řadě na tombolu.  

Rozhýbat svá těla a zatančit či zacvičit si můžete přijít také přímo do Galerie Vaňkovka. V rámci Vaňkovka Festu bude v jedenáct hodin dopoledne na všechny zájemce čekat Nikol. S tou si před obědem protáhnete končetiny a zrelaxujete tělo i duši při józe. Večer to pak na plno rozpálí DJové z kultovního klubu Exit. Tento taneční večírek okoření festivalový catering v čele se Spirit Bar Truckem a zcela novým konceptem od Pivo Pivo. Taneční tóny zazní od 17 až do 23 hodin. Přijďte na pořádnou party pod hvězdným nebem!

V případě, že byste se místo bujarého veselí raději zchladili, rozhodně doporučujeme noční prohlídku chodbami brněnského podzemí, která nabízí ojedinělý zážitek netradiční výpravy do tajemného světa oživlých obrazů dávno zašlých časů. Svatojánské čarodění v brněnském podzemí bude dobrodružná cesta za odhalením svatojánského pokladu, kdy se návštěvníci stanou svědky rozličných setkání s přízraky a zjeveními legendárních postav starých pověstí brněnských. Už v sobotu!

Plánujete o víkendu vyjet z města? Rozhodně zamiřte do Strážnice. Všechny folklorně založené výletníky jistě potěší jako každý rok Strážnické slavnosti. Krojované dcérečky a švarní šohaji vám určitě vykouzlí úsměv na tváři, stejně jako hosté v jejich tradičních oděvech ze všech koutů světa. Ti, kteří si s folklorem úplně netykají, zas mohou vyrazit loďkou po Baťově kanále. 

A pokud vám je toho zahajování léta pořád málo, tak na závěr pro vás mám taneční akci se spostou DJs - Summer Madness v Sono centru, která bude v pátek 28. července.

Ještě nemáte plány na neděli? Zastavte se na Kamenné kolonii. V chorobně známém Duck baru proběhne od 14 hodin již Druhý Bleší trh, odkud si můžete odnést supr úlovek od zajímavých šperků, přes hračky, umělecké předměty až po oblečení. 

 

Autoři | Foto TIC Brno

Štítky Brno, Strážnice, Scala, Rebelbean, Hearts of Creation, Vańkovka fest, Vaňkovka, Brněnské podzemí, umění, slavnost, káva, vila Tugendhat, dobrodružství, Rami Malek, Spojenec, kino

TIPY NA VÍKEND: Křest kávového deníku, Scalní letňáky, Vaňkovka fest a folklorní křepčení ve Strážnici  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.