Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Kapitán DEMO, roztančený Ghettofest, ohňostroje, koktejly i pivní festivaly

Druhý červnový víkend bude vonět po chmelu. Konají se zároveň tři pivní festivaly, které nabízí bohatý program. Sobotní radovánky přinese další ohňostroj na přehradě, koktejlový festival nebo legendární Ghettofest a celý víkend zakončí vědecké promítání filmů na Hvězdárně a v Planetáriu Brno. Pokud ještě stíháte, můžete víkend odstartovat dnes na Špilberku, kde svoji show předvede Kapitán DEMO.

Tento víkend bude ve znamení zlatavého moku. Festival malých pivovarů proběhne například v amfiteátru starého řečkovického pivovaru. Pokud jste pivními šajnšmekry, nenechte si ujít ochutnávky z domácích i zahraničních pivovarů z Anglie, USA, Německa či Belgie. Pivo sice bude středobod celého Řečkovického festivalu minipivovarů, návštěvníky však čeká i široká nabídka jídla a hudební zábavy.

Obyvatele opačné strany Brna zvou na Pivní festival také Bohunice. Ty uspořádaly pro milovníky tekutého chleba již dvacátý ročník tohoto festivalu. V rámci oslav vystoupí například kapela UDG a spousty dalších. Chybět nebude ani jídlo a další doprovodný program pro děti i dospělé.

Za pivem se pak mimobrněnští mohou podívat i do Znojma. Také tady proběhnou Pivní slavnosti. Začátek je naplánován na druhou hodinu odpolední, což je idální doba ke spláchnutí vydatného oběda. K tanci i poslechu zahraje plejáda kapel, k dispozici bude i bohatý výběr z občerstvení a k ochutnání spousta točeného piva z tuzemských pivovarů. 

Pokud ještě nemáte plány na dnešní večer, rozhodně si nenechte ujít koncert na Špilberku. Na stagi bude čekat Jiří Burian neboli Kapitán Demo. Ten odehraje svoji show na velkém nádvoří hradu Špilberk a program bude dále pokračovat after párty v klubu Vibe od 23:00, kde mimo jiné Jiří Burian zahraje svůj DJ electro set.

Ghettofest je pouliční festival odehrávající se v Brně, ve vyloučené lokalitě Cejl, přezdívané také „Brněnský Bronx“. Jeho hlavními motivy jsou otevření – ghetta, myslí jeho obyvatel i ostatních Brňanů a naděje – pro lepší soužití, pro vzájemné respektování, a to bez konfrontací a vymezování. Ghettofest není proromský festival. Ghettofest je festival pro všechny! Jako takový je organizován lidmi, kteří v lokalitě žijí, žili nebo k ní mají úzký osobní vztah, Romy i Čechy. Letos v sobotu 8. června proběhne již 8. ročník.

Sobotní kulturu jistě vyšperkuje i další soutěžní ohňostroj v rámci Ignis Brunensis. Tentokrát se představí ohňové kreace až z Filipín. Název show je Jazz jak má být. Charakteristická bude dějová linka postavené na jazzovém motivu, proto ohňostroj doprovodí nejznámější skladby tohoto žánru.

Pokud nejste zrovna pivaři, rozhodně vás potěší třetí ročník gastronomicko-kulturní události Cocktail InternationalAkce se uskuteční vedle Vaňkovky, za vstup se nic neplatí a předvede vám přehlídku toho nejzajímavějšího ze světa koktejlbarové kultury i bohatý hudební program. Na hosty čeká dvanáct oteřených barů, v nichž jim míchané nápoje připraví ti nejlepší barmani světa. Nabitý gastronomický program doplní pokrmy oblíbených brněnských bister a hudební produkce.

Nedělní tip nás zavede do Hvězdárny a planetária v Brně, kde proběhne jedinečný festival DigiFestTen začíná už v sobotu 8. 6. a pokračovat bude až do osmé nedělní hodiny. Půjde o přehlídku 49 filmů pro digitální planetária z 21 států světa a ty nejlepší z nich uvidíte právě o víkendovém festovalu na Hvězdárně. Je to jedinečná příležitost vidět vesmír zblízka. Reprízy nebudou!

Spousta tipů na víkend se už objevila i v našem týdenním výběru. ČTĚTE ZDE: TIPY NA TÝDEN​

 

 

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl

Štítky tipy, víkend, kapitán demo, pivní festivaly, hvězdárna, koktely, ohňostroje, ignis brunensis, festival, ohňostroj, Jiří Burian, Brno, pivovar, Špilberk, USA, koktejl, Německo, Belgie, Anglie

TIPY NA VÍKEND: Kapitán DEMO, roztančený Ghettofest, ohňostroje, koktejly i pivní festivaly  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.