Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno za 2,5 milionu zrekonstruuje sociální zázemí v kině Scala

Brno chce v letní přestávce zrekonstruovat v kině Scala sociální zařízení a vybudovat bezbariérové WC. Vyjde to asi na 2,5 milionu korun, řekl dnes ČTK náměstek primátorky Oliver Pospíšil (ČSSD). Kino si pronajímá od města Masarykova univerzita Brno zhruba za dva miliony ročně, podle Pospíšila radnice dává do oprav peníze vybrané na nájemném.

Práce se dotknou především toalet. "Bude to rekonstrukce těch retro záchodů a také jsme našli místo mimo současné toalety, kde zřídíme bezbariérové WC. Bude k němu i bezbariérový přístup. Máme takovou trasu, aby se co nejméně zasáhlo do té budovy," uvedl Pospíšil.

Kino zachránila Masarykova univerzita

Objekt kina patří městu Brnu, v posledních pěti letech ho má v pronájmu Masarykova univerzita. Pospíšil připomněl, že si univerzita vzala kino poté, co město kvůli ztrátě zvažovalo ukončení jeho provozu. "Univerzita tehdy zvedla hozenou rukavici a našla pro kino využití dopoledne, odpoledne i přes víkendy," dodal Pospíšil.

Univerzita rekonstrukci vítá. "Jsme rádi, že se město do rekonstrukce pustí. Je součástí smlouvy o pronájmu, že drobné opravy bude zajišťovat město," řekla ČTK mluvčí univerzity Tereza Fojtová.

Scala má v Brně velkou popularitu

Kino Scala má jeden sál. Kromě promítání filmů nabízí i přenosy ze světových divadelních scén nebo festivaly, například se v něm uskutečnil filmový festival Munifesto ke stému výročí Masarykovy univerzity. Hostí také seriálový festival Serial Killer nebo do něj mohli diváci zavítat při festivalu Mezipatra. Nedávno se v něm odehrála premiéra filmu Skleněný pokoj, který se natáčel v brněnské vile Tugendhat. Loni byl návštěvnost kina téměř 100.000, letos zatím přišlo do kina přes 45.000 diváků, uvedla Fojtová.

Lenka Horáková dr

Autoři | Foto Masarykova Univerzita

Štítky ČR, správa, stavby, film, kino, Brno, Oliver Pospíšil, Masarykova univerzita, festival, ČSSD, toaleta, rekonstrukce, Mezipatra, oprava, Skleněný pokoj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno za 2,5 milionu zrekonstruuje sociální zázemí v kině Scala  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.