Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

DYCKY BĚŽ! Paměť národa zve na běh s Michalem Isteníkem

Jméno fiktivní seriálové postavy si dnes pamatuje každý. Jména opravdových hrdinů už si ale nepamatuje nikdo. Těmito slovy zve Michal Isteník, který je známý jako Eda z MOSTu, na Běh pro paměť národa. Poprvé se běh uskuteční také v Brně, a to 18. května.

K dalším devíti městům v Česku se připojilo také Brno. Projekt Paměť národa pořádá běh, díky kterému mají lidé možnost přesvědčit se o své fyzické zdatnosti a oprášit si kousek české historie. Akce má připomenout osudy politických vězňů, válečných veteránů, obětí holocaustu, disidentů, všech bojovníků za svobodu. Výtěžek Běhu umožní natočit a uchovat další stovky jejich příběhů.

Za všechny, kteří to nevzdali

Poběžte s námi "za všechny, kteří to nevzdali"! láká motto běhu širokou veřejnost na Střelecký ostrov. Start běhu je naplánován v parku Anthropos. Zúčastnit se může úplně kdokoli, ať už jako sportovec nebo jen nadšenec.

Běh je rozdělen na různé profesionálně měřené trasy, které mají 5 a 10 km, pro ty, kteří se chtějí zúčastnit, ale nechtějí vypustit duši, je připravena i trasa na symbolický 1 km. Registrace je otevřená a možná i online na webových stránkách Paměti národa. Tam budou postupně přibývat další informace o programu.
Ten, kdo zaplatí startovné, přispěje darem na další rozšiřování sbírky Paměť národa. 

DYCKY BĚŽ!

Tváří, moderátorem a patronem brněnského běhu je herec Michal Isteník, kterého většina lidí zná jako Edu z kultovního seriálu MOST!  Běh pro paměť národa je jak sportovní, tak také rodinná a kulturní akce. Těšit se návštěvníci mohou i na koncerty, různá představení i na afterparty. Na podiu se rozehraje kapela The 6 Fireballs - 50s Rock'n'Roll Band, děti okouzlí divadlo Anička a Letadýlko, hitové vinyly roztočí DJ Romeo Green a vše uzavře Tom Holič – live elektronika.

Součástí akce je i exteriérová výstava Tenkrát v Brně a Příběhy 20. století.

Autoři | Foto Paměť národa

Štítky běh, dycky, eda, Paměť národa, Michal Isteník, Brno, Česko, Anthropos, Střelecký ostrov, Most!

DYCKY BĚŽ! Paměť národa zve na běh s Michalem Isteníkem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.