Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dvě herecké legendy, jedno pódium. Bolek Polívka a Milan Lasica se sejdou jako herečtí bardi v baru Poslední Leč

Dva staří herci, oba dávní přátelé, se setkávají v klubu divadla, v němž každý z nich pracuje na roli v jiné inscenaci… Společně zjišťují, že jejich setkání by bylo radostnější, kdyby nebylo nepříjemných vzpomínek, výčitek a sebestřednosti. Takový je hlavní půdorys nové autorské inscenace Bolka Polívky Klíště, která se stane v pátek 10. května poslední premiérou 26. sezony Divadla Bolka Polívky a v níž se opět na jevišti sejde s MIlanem Lasicou.

Scénografickým předobrazem pro divadelní klub, který je dějištěm hry, se stal legendární bar DBP Poslední leč. Výmluvný je také podtitul hry: Život je divadlo, ve kterém každý touží po jiné roli.

Dva staří přátelé se totiž setkávají v divadelním klubu. Na obou scénách probíhají kostýmové zkoušky a fotografování postav. Dlouho se neviděli. Oba jsou postarší, vypelichaní, bývalí kohouti.

Zatímco herec v podání Milana Lasici má za sebou velmi úspěšnou kariéru, jeho kolega ztvárněný Bolkem Polívkou byl obsazován spíše do menších rolí. Rozhovor v divadelním klubu se tedy neobejde bez výčitek. Otázkou, jež se celým příběhem prolíná, je, zda tito dva staří kohouti žijí podzim života, nebo jaro smrti.

Ve vedlejších rolích se objeví Petr Halberstadt, Kamila Valůšková nebo Gabriela Štefanová a Milan Sedláček. Brněnská premiéra je naplánována na pátek v 19 hodin v Divadle Bolka Polívky.

Foto Jiří Salik Sláma | Zdroj s použitím TZ

Štítky Divadlo Bolka Polívky, Bolek Polívka, milan lasice, poslední leč, Milan Lasica, divadlo, Petr Halberstadt, Milan Sedláček, herec, premiéra

Dvě herecké legendy, jedno pódium. Bolek Polívka a Milan Lasica se sejdou jako herečtí bardi v baru Poslední Leč  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.