Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Obrovský úspěch pro brněnskou kulturu! Festival Janáček Brno získal operního Oscara

Fantastický úspěch pro brněnskou kulturu! Operní festival Janáček Brno vyhrál při své vůbec první historické nominaci prestižní ocenění International Opera Awards v kategorii festivalů. Na slavnostním galavečeru v Londýně si cenu převzal šéf opery Jiří Herman a ředitel Národního divadla v Brně Martin Glaser.

Vstupenka mezi světovou elitu

Vítězství je pro brněnskou kulturu cenným uznáním kvality, na které ve světě slyší. „Je to pro nás operní Oscar a věříme, že pro celou Českou republiku je to významný kulturní počin a že jsme zase do světa vyslali signál, že dílo Leoše Janáčka žije, a to nejenom v zahraničí, ale i v Čechách,“ uvedli Martin Glaser s Jiřím Heřmanem, kteří cenu převzali.

Národní divadlo Brno se tím podle nich dostává do společnosti těch nejlepších umělců a souborů z celého operního světa. Po pouhých šesti ročnících festivalu je to až neuvěřitelný úspěch,“ dodal Glaser. 

Festival Janáček Brno vznikl v roce 2008. I přes své relativní mládí se festival pevně etabloval na evropské scéně, je členem Asociace hudebních festivalů ČR a aktivně participuje v mezinárodní organizaci Opera Europa.

Cílem festivalu je vyzdvihnutí odkazu skladatele Leoše Janáčka. Diváci tak mohou shlédnout hlavně domácí i zahraniční inscenace Janáčkovýh nejvýznamnějších děl.

Foto Tomáš Hrivňák

Štítky Janáček Brno, festival, The International Opera Awards, Leoš Janáček, kultura, Brno, Ceny Oscar, Martin Glaser, Národní divadlo Brno, Londýn, Česko, Jiří Heřman, Asociace hudebních festivalů ČR, Opera Europa

Obrovský úspěch pro brněnskou kulturu! Festival Janáček Brno získal operního Oscara  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.