Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Brně zahraje světoznámá houslistka Vanessa Mae

Populární britská houslistka Vanessa Mae se na podzim po třech letech vrátí do Brna. K dříve ohlášeným koncertům v Ostravě a Praze nyní přidala také další vystoupení v DRFG Aréně. Fanoušci Vanessy Mae si mohou v kalendáři vyznačit datum 16. října. Koncert v Ostravě se koná o den dříve, v Praze o den později.

Vanessa Mae s sebou přiveze vlastní kapelu, doprovodí ji ještě český smyčcový orchestr a osm českých vokalistů. Hudební dojem umocní vizuální show.

Pořadatelé přidali třetí koncert v Česku kvůli velkému zájmu o vstupenky. „Již teď je jisté, že Ostrava a Praha neuspokojí nápor fanoušků," uvedl promotér Dalin Vajčner. Cena vstupenek začíná na 790 a končí na 2490 korunách za první řadu pod pódiem, kam umělkyně ráda při koncertech chodí hrát mezi fanoušky, doplnil Vajčner.

V roce 2016 měla Vanessa Mae v brněnské aréně vyprodáno a vzala publikum na cestu napříč žánry. Zazněla Bachova Toccata, stejně jako popově či rockově laděné skladby, latinskoamerické a etnické rytmy. Umělkyně se podle svých slov vždy snaží publiku ukázat, co všechno dokážou housle.

Čtyřicetiletá Vanessa Mae, rodačka ze Singapuru, která vyrůstala v Londýně, byla zázračným dítětem. Vystupovala s prestižními orchestry a nahrávala klasiku. Světovou proslulost jí zajistila až popově laděná alba. Průlom znamenala deska The Violin Player z roku 1995.

Mae patří k neúspěšnějším britským umělcům, ale věnuje se i sportu. Jako lyžařka reprezentovala Thajsko na olympiádě v Soči.

Autoři | Foto Amazon

Štítky pop, hudba, Brno, Vanessa-Mae, vystoupení, koncert, Praha, Ostrava, DRFG Arena, Česko, Zimní olympijské hry 2014, vstupenka, Londýn, Thajsko, Singapur

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně zahraje světoznámá houslistka Vanessa Mae  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.