Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Pivní festival Brno, J.A.R., Brno Art Week, Ochutnej svět, Umek a Jarní slavnost

Jak začíná ideální týden? Volným pondělím, přesně tak. A jak pokračuje? Pořádnou dávkou akcí, koncertů, dobrého piva, jídla a troškou umění.

Od úterý 23. až do neděle 28. dubna se v Brně uskuteční desátý ročník festivalu „Brno Art Week“. V rámci festivalu proběhnou v brněnských galeriích, institucích, ale i ve veřejném prostoru vernisáže, komentované prohlídky výstav, galerijní animace, výtvarné dílny, odborné kolokvium, čtení, diskuze, performance, umělecké akce a také tzv. „Open Studios“ – otevřené dveře uměleckých ateliérů. Téma letošního ročníku je v návaznosti na sté výroční založení Masarykovy univerzity sousloví „učit umění“.

Akce Pivní festival Brno opět na náměstí Svobody v Brně! Tentokrát poprvé i v jarním termínu od středy 24. dubna až do soboty 27. Na Pivním festivalu Brno se v centru Brna představí 15 pivovarů a minipivovarů nejen z České republiky doplněných o stánky s občerstvením a regionálními prodejci.

Originální česká funky kapela J.A.R. představí ve středu 24. dubna na Flédě koncertní show pro „přátele příležitostné eskalace věřící v neutuchající dobro”. ESKALACE DOBRA je napěchovaná politicky nekorektním humorem, překvapivými změnami stylu během písní, osobitými a lety vyzrálými hlasy všech tří zpěváků a špičkovými instrumentálními výkony.

Jako každý rok i letos vás čeká Mendelu Majáles na Kolejích JAK! Ve středu 24. dubna se můžete těšit na kapely napříč hudebními žánry – například Morčata na útěku, doprovodný program, dobré pití i něco k snědku.

UMEK je producent, který více než 20 let figuruje mezi nejlepšími DJs světa. Jeden z nejprodávanějších interpretů v historii Beatportu vystupující na předních scénách planety: od temných undergroundových klubů v Berlíně po sluncem zalité stage v Las Vegas či Indii. A rozhodl se, že v pátek 26. dubna zavítá na naši Flédu, tak si to nenechejte ujít.

Čtvrtý ročník festivalu Ochutnej svět se ponese jak jinak než již v tradičním duchu chutí a vůní z celého světa. Gastronomie z celého světa, worshopy i výstava cestopisů – to nás čeká v pátek 26. a v sobotu 27. dubna na Malé Americe.

Po zimě jaro, po včelách med. Jarní slavnost v Otevřené zahradě bude v neděli 28. dubna a tentokrát se zaměříme na včely. Uvidíme, co vše si připravili na oslavu jara.

Štítky Tipy na týden, kultura, Brno, festival, slavnost, Umka, umění, koncert, Masarykova univerzita, výstava, Fléda, J.A.R., Morčata na útěku, Česko

TIPY NA TÝDEN: Pivní festival Brno, J.A.R., Brno Art Week, Ochutnej svět, Umek a Jarní slavnost  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.