Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Světlušky v Lužánkách, Zelená exkurze Starobrna, Velikonoční slavnosti

Co jsou pro vás Velikonoce? Čas strávený s rodinou? Pár dní volna na dovolenou? Možnost stihnout za týden více akcí bez toho, abyste museli s bolehlavem do práce? Užijte si Velikonoce podle svých představ a pokud zůstanete v Brně, tak mám pro vás pár svátečních tipů.

Přijďte se naladit na velikonoční notu na desátý ročník Velikonočních slavností na brněnské náměstí Svobody!  jarních trzích na vás až do neděle 21. dubna čeká na 40 stánků nejrozmanitějšího sortimentu – především s velikonoční tématikou. Těšit se můžete také na bohaté občerstvení i vinařské výrobky.  Součástí letošního programu bude opět i bohatý doprovodný program plný tance a zpěvu, který zajistí folklórní soubory, cimbálové muziky.

Nasaďte si čelovky a poběžte s námi pro dobrou věc! Magický roj světlušek odstartuje v noci ve středu 17. dubna  z parku Lužánky. Vybrat si můžete z kratšího okruhu 2,5 km, nebo z delšího okruhu 5 km. A pokud se vám nechce běžet, můžete se klidně jen projít. Přijďte na magické rojení světlušek a pomozte nám rozsvítit životy nevidomých, výtěžek z akce půjde na nadační fond Světluška.

Přiblížil se Zelený čtvrtek a to znamená, že se celé Brno 18. dubna „převlékne“ do zeleného. Velikonoční svátky jsou neodmyslitelně spjaty se zelenými půllitry. Speciální třináctku v pivovaru Starobrno letos vařili už čtrnáctým rokem v řadě podle stále stejné receptury. A pití zeleného piva zpříjemní několik osvědčených tradičních akcí, jako jsou koncerty u pivovaru – letos to budou kapely Poetika, 05 a Radeček, nesmí chybět ani Šalina Pub a Zelená exkurze v pivovaru.

Na Zelený čtvrtek 18. dubna nás opět čeká párty v Sono Centru. Djové Mekki Martin, KiNiX, Benitto a Mirecek se postarají o poctivé velikonoční oslavy až do ranních hodin.

Domácí metalovka Škwor oslavila dvacet let v narvané 02 Aréně. Teď na jaře se vrátí do klubů a překvapí výjimečným UNPLUGGED TURNÉ. V pátek 19. dubna je odchytnete na Flédě.

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky Tipy na týden, kultura, slavnost, Velikonoce, Lužánky, Brno, Zelený čtvrtek, Pivovar Starobrno

TIPY NA TÝDEN: Světlušky v Lužánkách, Zelená exkurze Starobrna, Velikonoční slavnosti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.