Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Velikonoční slavnosti, Africké trhy, brněnský půlmaraton a burza historických aut

Nadcházející víkend nabídne opět spoustu zajímavých aktivit. Pojďme se podívat na pár vybraných.

Velikonoce pomalu klepou na dveře. Alespoň na Svoboďáku to tak vypadá, jelikož začínají Velikonoční slavnosti. Na náměstí vyrostlo zhruba 40 stánků především s velikonoční tématikou. Trhy se konají do 21. dubna.

Víkend začne zostra. Kultovní postava české rapové scény James Cole přijede v pátek 12. dubna do Vibe Club Brno se svým nejnovějším alteregem – Stanley Kuffenheim.

Máte nadbytek energie? Pojďte ji vybít na Megatestu bruslí a koloběžek na výstavišti v sobotu 13. dubna! Zdarma si zde můžete vyzkoušet nové modely in-line bruslí a koloběžek. V obřím pavilonu B budete mít dostatek místa si pořádně zaskotačit a otestovat, co se vám zlíbí, i kdyby pršelo.

Pokud jste fanoušky atletiky, můžete se setkat s jednou z nejúspěšnějších českých sportovkyň současnosti. V sobotu 13. dubna bude mít v areálu Louda Auto v Hněvkovského ulici autogramiádu Barbora Špotáková.

Do Brna opět míří ty nejvybranější lahůdky přímo z Ugandy na Africké trhy. Vezměte rodinu nebo přátele a přijďte si užít netradičně strávený víkend v Tržnici Brno. V sobotu 13. dubna vyzkoušíte to, co jinde nenajdete, a ještě tím podpoříte malé africké farmáře.

Milovníci starých aut by měli zbystřit: Největší burza historických vozidel v České republice, tradiční jarní Mototechna bude v sobotu 13. dubna také na výstavišti. Čekají nás trhy a výstava historických vozidel, součástí, náhradních dílů i dokumentace.

Semifinálová bitva zuří na plné obrátky. Brněnská Kometa v sérii s Libercem prohrává 3:2 na zápasy a v sobotu doma potřebuje nutně vyhrát! Zápas začíná už v 15:30.

Největší architektonická akce na světě se koná na všech kontinentech kromě Antarktidy a letos podruhé i v Brně. Open House Brno 2019 otevře 69 běžně nepřístupných míst a ta známá ukáže jinak. Festival proběhne o víkendu 13. a 14. dubna a vstup na něj je zdarma. Jaké místa nás čekají? Vezmeme-li to od A do Z, tak od Alfa pasáže po Zámeček Hybeška; seřadíme-li je od nejstarší po nejnovější, tak od Domu pánů z Lipé po zbrusu nové kanceláře společnosti Avast v místě bývalé Vlněny.

A na závěr víkendu nás čeká významná brněnská sportovní akce. V neděli v 11 hodin startuje Brněnský půlmaraton a desítka. Startuje i dobíhá se přímo v centru Brna na náměstí Svobody. Všichni, kdo doběhnou do cíle, obdrží originální medaile. 

Autoři | Foto ilustrační foto, Brno-střed

Štítky tipy na víkend, Brno, Velikonoce, James Cole, Barbora Špotáková, Louda Auto, Brněnský půlmaraton, Avast Software, Mototechna, Česko, Uganda

TIPY NA VÍKEND: Velikonoční slavnosti, Africké trhy, brněnský půlmaraton a burza historických aut  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.