Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bezpečně nebezpečný thriller v Divadle Bolka Polívky

PR článek

Miroslav Etzler, Petr Halberstadt a Gabriela Míčová rozjíždějí unikátní podívanou v produkci divadelní společnosti StageArtCZ. Úspěšná inscenace Mindgame se hraje v úterý 16. dubna v 19:00 hod. Směsice ostrého humoru, napětí a trošky strachu diváka pohltí a naplní jedinečným divadelním zážitkem.

Inscenace Mindgame – Líbezné vyhlídky je založena na perfektním výkonu hereckého tria seřízeného režisérem Petrem Halberstadtem do vybroušené souhry. Přestože je Mindgame divadelní thriller, není cílem v divákovi vyvolat nepříjemný strach, ale vzbudit v něm napjaté očekávání.

Je to mrazivý pocit, jaký máme při četbě skutečně dobré detektivky. Tato atmosféra je navíc okořeněna pravou měrou typicky britského humoru, který dokázal autor Anthony Horowitz do své hry rafinovaně vetknout. Miroslav Etzler v roli roztržitého doktora Farquhara a Petr Halberstadt jako novinář a autor „zaručeně pravdivých“ detektivních románů naplňují tuto směsici vtipu a tajemna beze zbytku.

Příběh se zdá být jednoduchý. Mark Styler se pokouší získat rozhovor se sériovým vrahem Eastermanem pro svůj chystaný životopisný román. Aby získal souhlas doktora Farquaha, musí ho přesvědčit, že není jenom nějaký pisálek, a hlavně hodnověrně vysvětlit, proč ho zajímá právě Easterman. Doktor Farquhar je ale v oboru psychiatrie velmi zkušený a nenechá si jen tak něco napovídat. Jestli se Stylerovi podaří k Eastermanovi dostat blíž, nebo dokonce proniknout do jeho mysli, to je potřeba vidět naživo.

Společnost StageArtCZ si u svých inscenací zakládá na kvalitním výběru hry, precizní režijní práci a vytříbenému hereckému ztvárnění. Do jaké míry došly tyto principy svého naplnění i v inscenaci Mindgame – Líbezné vyhlídky, zjistí každý divák sám po jejím zhlédnutí.

„Byla jsem na představení MINDGAME-Líbezné vyhlídky v Divadle Bolka Polívky a musím říct jedno velké PÁNI. Nedokázala jsem si představit horor v divadle, ale dlouho jsem se tak dobře nebála. Děj dechberoucí a herecké výkony nezapomenutelné. Bylo to pro mě něco úplně nového, takže doporučuji všema deseti," pochválila inscenaci divačka paní M.

„Je to perfektní, doporučuji. Dokonce se mi stalo, jak jsem nějak chvilku před koncem prvého dějství vypnula mozek a poddala se emocím, že jsem se i chvilku reálně bála. Poprvé v divadle,“ hodnotila po představení divačka paní I.

Podrobnější informace o představení a možnost zakoupit vstupenky najdete na webových stránkách StageArt.

Autoři | Foto Jakub Jíra

Štítky Mindgame, stageart, Divadlo Bolka Polívky, vyhlídka, Miroslav Etzler, Petr Halberstadt, divadlo, představení, Gabriela Míčová, thriller, Anthony Horowitz, Bolek Polívka

Bezpečně nebezpečný thriller v Divadle Bolka Polívky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.