Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTOGALERIE: Vozíčkáři to v Brně roztočili na největším plese svého druhu v Česku

Být upoután na vozíčku rozhodně není handicapem pro to užít si večírek na maximum. Krásným důkazem toho byl sobotní Ples pro Fenix v hotelu Voroněž v Brně. Na největším plese vozíčkářů v Česku se tančilo jako o závod, výtěžek z plesu půjde brněnskému Paracentru Fenix a pomůže tak lidem s poraněnou míchou.

Záštitu nad největším bezbariérovým plesem v Česku převzala brněnská primátorka Markéta Vaňková, která se plesu i účastnila. Vedle primátorky si do Voroněže přišlo zatrsat dohromady přes 400 lidí, z toho 74 vozíčkářů. 

Součástí večera byla i benefiční dražba. Například speciální láhev ginu od známé rodinné palírny Žufánek se vydražila za 8 tisíc korun. Vlastnoručně vytvořené předměty, autoské malby a fotografie klientů paracentra dohromady za 44 tisíc korun.

A jako závěrečné  poděkování příznivcům a podporovatelům vytvořila Šárka Divácká ze Sorry – pečeme jinak speciálně pro ples stylový dort, jehož symbolický první řez provedly spolu s módní návrhářkou Gabrielou Páralovou. 

Peníze i na vznik nového centra 

Paracentrum Fenix se věnuje pacientům s poraněním míchy a jejich rodinám už od roku 2004. Každoročně přitom pořádají ples, jehož výtěžek putuje na chod občanského sdružení a aktuálně především na stavbu nového centra pro lidi s poraněnou míchou. 

ČTĚTE TAKÉ: V Brně má vzniknout centrum pro lidi s poraněnou míchou. Chybí však ještě desítky milionů 

Foto Veronika Kovářová

Štítky ples pro fenix, fenix, dražba, vozíčkáři, ples, Česko, Brno, mícha, Voroněž, Markéta Vaňková

FOTOGALERIE: Vozíčkáři to v Brně roztočili na největším plese svého druhu v Česku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.