Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Mikulově zítra startuje Febiofest

PR článek

Třídenní promítání vybraných filmů. To jsou ozvěny Febiofestu, Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest, které zamíří do Městského kina v Mikulově už v úterý 9. dubna a potrvají do čtvrtka 11. dubna.

Febiofest nabízí především celovečerní snímky ze současné světové kinematografie, retrospektivy, distribuční premiéry a pocty filmovým osobnostem.

„Letos jsme kromě celovečerních filmů připravili i dva rodinné filmy, jeden z prostředí africké přírody a japonské anime,“ říká organizátor akce Petr Šesták. Diváci se také mohou těšit například na slovenské drama Ostrým nožem, které je inspirované skutečným kriminálním případem na Slovensku z roku 2005. Snímek vyhrál v rámci festivalu cenu Nové Evropy a do Mikulova ho přijedou uvést tvůrci filmu.

Středeční promítání nabídne odpoledne japonské anime Mirai dívka z budoucnosti. Čtyřletému Kunovi se narodila mladší sestra Mirai a najednou jako by pro rodiče přestal existovat. Útočištěm mu je zahrada jejich domu, jež se stane bránou do fantazijního světa. Příběh o rodinné paměti a napětí, nominovaný na Oscara za nejlepší animovaný film. Večer se diváci mohou těšit na biografický dokument o módní punkové návrhářce Vivien Westwoodové s názvem Westwood: Punk, Icon, Activist.

Čtvrteční mikulovské finále představí dobrodružný film Mia a bílý lev, natáčený po dobu tří let. Příběh je o mladé dívce, které se na rodinné farmě narodí bílý lev, s nímž naváže hluboký vztah. Když po několika letech zjistí, že má být zastřelen jako trofej, je třeba ho zachránit. Posledním filmem je Brankář. Dramatická životní cesta slavného brankáře Manchesteru City Berta Trautmanna, který se narodil Německu v roce 1923. I přes těžké začátky a odmítání kvůli národnosti ze strany spoluhráčů chytal za Manchester až do roku 1964.

Večerní promítání začíná všechny tři dny v 19:30, odpolední filmy ve středu a čtvrtek v 17:00. Jednotné vstupné na projekci v rámci Febiofestu je devadesát devět korun na osobu. Vstupenky k prodeji na stránkách Městského kina.

Autoři

Štítky Febiofest, Mikulov, start, filmy, film, Praha, kino, Mirai, Peter Sextius, filmový festival, Manchester City FC, Slovensko, Evropa, Bert Trautmann

V Mikulově zítra startuje Febiofest  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.