Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Open House Brno, Týden romské kultury, James Cole, Africké trhy a burza historických aut

Na jaru mám ráda to, jak je vše různorodé. Vzduchem se mísí různé vůně – na některých místech Brna ne vždy libé, zato značně intenzivní, hlasy studentů se proplétají se zpěvem ptáků. Stejně pestrý je i program na tento týden, některé akce budou o jídle, některé o hudbě, jiné o kultuře. Některé si užijete venku, jiné uvnitř anebo taky poznáte zblízka místa, o kterých jste mohli jen slyšet.

pondělí 8. dubna vystoupí zpěvačka Aneta Langerová v Sono centru, kde si budete moct užít její hlas za doprovodu kapely a smyčcového tria. Vedle písní z posledního alba nebudou chybět i starší skladby v nových aranžích a také poslední singl Hvězda.

Po úspěšných osmi ročnících v Praze zavítá festival Profesia days i do Brna. První brněnský ročník festivalu se uskuteční ve čtvrtek 11. dubna na výstavišti. Budou zde desítky vystavovatelů, stovky pracovních příležitostí, inspirativní a vzdělávací přednášky i workshopy,

Tradiční Týden romské kultury se v Brně tento rok koná od pondělí 7. do pátku 12. dubna. Týden romské kultury je festival, který je spojený se dnem 8. dubna, což je Mezinárodní den Romů. Po celý týden bude různorodý program obsahující přednášky i workshopy a na závěr v pátek 12. dubna vystoupí v Káznici Monika Bagárová.

Chcete podpořit dobrou věc a přitom si užít fajnový koncert? Ve čtvrtek 11. dubna se v brněnském Červeném kostele uskuteční benefiční koncert Andělé pro Filipa. Ilona Csáková a další zazpívají na podporu malého hocha, který ochrnul po očkování. Začátek v 18:30.

Kultovní postava české rapové scény James Cole přijede v pátek 12. dubna do Vibe Club Brno se svým nejnovějším alteregem – Stanley Kuffenheim.

Trh plný zážitků, chutí, vůní, designu s nádechem Francie – to je Le Rendez Vous v pátek 12. dubna na Moravském náměstí u Jošta. Tentokrát bude jedinečný tím, že je součástí multižánrového festivalu francouzské a frankofonní kultury Bonjour, který trvá do 28. dubna a letos má své 25. výročí.

Máte nadbytek energie? Pojďte ji vybít na Megatestu bruslí a koloběžek na výstavišti v sobotu 13. dubna! Zdarma si zde můžete vyzkoušet nové modely in-line bruslí a koloběžek. V obřím pavilonu B budete mít dostatek místa si pořádně zaskotačit a otestovat, co se vám zlíbí, i kdyby pršelo.

Milovníci starých aut by měli zbystřit: Největší burza historických vozidel v České republice, tradiční jarní Mototechna bude v sobotu 13. dubna také na výstavišti. Čekají nás trhy a výstava historických vozidel, součástí, náhradních dílů i dokumentace.

Největší architektonická akce na světě se koná na všech kontinentech kromě Antarktidy a letos podruhé i v Brně. Open House Brno 2019 otevře 69 běžně nepřístupných míst a ta známá ukáže jinak. Festival proběhne o víkendu 13. a 14. dubna a vstup na něj je zdarma. Jaké místa nás čekají? Vezmeme-li to od A do Z, tak od Alfa pasáže po Zámeček Hybeška; seřadíme-li je od nejstarší po nejnovější, tak od Domu pánů z Lipé po zbrusu nové kanceláře společnosti Avast v místě bývalé Vlněny.

Do Brna opět míří ty nejvybranější lahůdky přímo z Ugandy na Africké trhy. Vezměte rodinu nebo přátele a přijďte si užít netradičně strávený víkend v Tržnici Brno. V sobotu 13. dubna vyzkoušíte to, co jinde nenajdete, a ještě tím podpoříte malé africké farmáře.

Štítky Tipy na týden, kultura, Brno, James Cole, festival, kongresové centrum, burza, Aneta Langerová, Ilona Csáková, Monika Bagárová, Praha, Avast Software, Mototechna

TIPY NA TÝDEN: Open House Brno, Týden romské kultury, James Cole, Africké trhy a burza historických aut  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.