Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Slavnosti mandloní a vína, ProTibet, Jeden svět, UDG, Voxel, Pekař a Expediční kamera

Leze na vás jaro? Není se čemu divit, však nás tento týden, ve středu 20. března, čeká první jarní den. Můžete se to snažit vytancovat, pochopit nebo se tomu poddat – třeba pod rozkvetlými mandloněmi.

Festival ProTibet se koná 18. března 2019 a připomene 60. výročí povstání Tibeťanů ve Lhase. Svou solidaritu můžete vyjádřit v Expediční klubovně.

Tradiční festival exotiky, výprav a letních sportů, Expediční kamera, míří v úterý 19. března do brněnského kina Scala.

Jananas je kapela, kterou si nespletete. Skupina vedena charismatickou zpěvačkou Janou Infeldovou tak dlouho narušovala stereotypy folkového žánru, až tuto škatulku přerostla. Přijďte se o tom přesvědčit v úterý 19. března na Šelepce.

Pekař se loučí se svobodou a Voxel poprvé vyráží na tour s kapelou. Tak by se dal popsat koncert, který nás čeká ve středu 20. března na Flédě.

Speciální tour k 20 letům kapely UDG, v rámci kterého ve čtvrtek 21. března vystoupí na Flédě, nebude jen tak. Hostem totiž bude zpěvák Jakub Děkan se svojí kapelou.

Kdo jsem a kam patřím? Odpovědi na tyto otázky jsou v době politických krizí, rozdělené společnosti a na prahu nevratné klimatické změny stále složitější. O to více potřebujeme najít vlastní identitu, která nám dává pocit jistoty a bezpečí. Jak chápat sama sebe, odlišit se od ostatních a nevytvořit přitom ve společnosti hlubokou propast? Po tom bude pátrat letošní 21. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět, který se koná od čtvrtka 21. do 29. března na různých místech v Brně.

Druhý ročník originálního foodfestivalu v Hustopečích, které se mohou pochlubit největším mandloňovým sadem ve střední Evropě, nás čeká v sobotu 23. března. Speciality z mandlí i nejlepší moravská vína, neotřelý kulturní program, unikátní vycházky k (snad ) rozkvetlým mandloním, soutěže a kratochvíle pro děti a letos i pokus o pokoření rekordu. To všechno jsou Slavnosti mandloní a vína, na kterých tisíce lidí vítají jaro.

V rámci turné k albu Podla seba se SIMA, mladá slovenská rapperka, poprvé představí v Brně spolu s DJ Skinny Tom a tanečnicemi. Těšit se na ni můžete v sobotu 23. března na Flédě.

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, víno, Jeden svět, hudební skupina, slavnost, videokamera, Fléda, Scala, Lhasa, Jakub Děkan, Brno, festival, SIMA Peru

TIPY NA TÝDEN: Slavnosti mandloní a vína, ProTibet, Jeden svět, UDG, Voxel, Pekař a Expediční kamera  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.