Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Jazzfest, Hacker, Prago Union, WWW a Lenka Filipová

Po dlouhém pracovním týdnu je tu opět víkend a s ním i mnoho možností, jak si užít pořádný kus zábavy. Máme pro vás pár kulturních tipů, jak si konec týdne zpříjemnit.

Benefiční festival Dagmar music fest – DMF ve svém sedmém pokračování přiváží v pátek 15. března do klubu Kabinet MÚZ  hvězdnou sestavu. Na jednom pódiu během večera vystoupí Prago Union a W.W.W.. Tím páteční party neskončí, pokračovat bude člen MUAH! crew Tom Holič se svým live setem. Výtěžek festivalu je poté věnován dětem z brněnského Dětského domova Dagmar a využit výhradně k hrazení jejich kulturních, sportovních, volnočasových a poznávacích aktivit.

Ve stejný den, tedy v pátek, přijede na Flédu francouzská stálice elektro a techno hudby The Hacker.  Na Flédě představí materiál z aktuálního alba Le Théâtre Des Opérations. Začátek ve 22 hodin, Hacker svou show rozjede o jedné ráno.

Brno ožilo jazzem. Začal totiž další ročník Jazzfestu. Festival bohatý na jména i zážitky připraví o víkendu hned dva koncerty. V Huse na provázku se v sobotu představí trumpetistka a skladatelka Štěpánka Balcarová v projektu Life and Hapinness of Julian Tuwim. Koncert začne v 19:30 a po Balcarové vystoupí i skvělý floridský trumpetista Theo Croker.

Ektor vydal začátkem února 2019 své sedmé studiové album jménem “Marko”. Po velkém křtu desky v pražském Foru Karlín začátkem března ho bude čekat pouze pár exkluzivních koncertů, ale naše Fléda nesmí chybět! Pište si do diářů, že v sobotu  bude Ektor na Flédě.

Po neuvěřitelných patnácti letech přichází zpěvačka a kytaristka Lenka Filipová s novým studiovým albem Oppidum. V rámci turné vystoupí v neděli 17. března v Brněnském Sono music centru. Na pódiu nebudou chybět hudební hosté, včetně virtuózního hráče na keltskou harfu Seana Barryho, se kterým se celá deska připravovala.

Víkend zakončíme pietně. Před 80 lety - v noci z 16. na 17. března 1939 vypálili brněnští nacisté zdejší synagogu. Měl to být dárek pro Adolfa Hitlera, který o den později zavítal do Brna. V neděli, tedy na den přesně 80 let poté, si lidé připomenou tento barbarský čin pietním aktem. Na rohu ulic Spálená a Přízová mohou položit květiny od 11 hodin.

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, Lenka Filipová, Fléda, Kabinet múz, Adolf Hitler, Dětský domov Dagmar, Brno, Julian Tuwim, Theo Croker, festival, Divadlo Husa na provázku

TIPY NA VÍKEND: Jazzfest, Hacker, Prago Union, WWW a Lenka Filipová  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.