Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Mezinárodní den žen, Fandi mámám, Mucha, Balkan Bashavel a Future Gate

V pátek 8. března nás čeká Mezinárodní den žen. Určitě každý, ať jste jakéhokoliv pohlaví, kolem sebe máte alespoň jednu výjimečnou ženu, která si alespoň v pátek zaslouží pár hezký slov, květinu, drobnost či speciální večer. Nekoukejte na to, z jaké doby svátek pochází, ale na to, kolik skvělých žen tu máme a zaslouží si to vědět.

Osmý ročník festivalu VeganFest, který se snaží ukázat veřejnosti, že veganský životní styl je nejen ohleduplný vůči zvířatům, ale i zdravý a ekologický, nás čeká celý příští týden v Café Práh. V rámci VeganFestu se mohou hosté těšit na tematické přednášky, workshopy vaření a výroby domácí kosmetiky, koncert, veganský společenský večer, ochutnávky veganského jídla a další.

Březen patří již tradičně v divadle Bolka Polívky festivalu Ženy ženám a odvážným mužům, jehož záměrem je oslavit ženství, krásu, tvořivost, odvahu a inteligenci. Tentokrát se přehlídka bude konat od 1. do 31. března v prostorách divadla a Univerzitního kina Scala. Program bude ještě o něco pestřejší než v minulých letech, návštěvníci si užijí speciální divadelní představení, projekci filmů se silnými ženskými hrdinkami a sérii debat věnovaných zajímavým ženám, podnikavosti, ambicím a životnímu stylu.

6. ročník sci-fi filmového festivalu Future Gate bude i v Brně, a to v Kině Art a v Hvězdárně a planetáriu v termínu 6.–10. března. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na stříbrném plátně v digitální kvalitě! Filmovou kolekci doplní tematické dokumenty a seriálový maraton.

Přijď se pobavit i inspirovat na cestovatelskou talkshow Travel Bible – Podcast naživo. Ve středu 6. března nás v Expediční klubovně čeká večer nabitý cestovatelským know-how, zážitky a zkušenostmi pod taktovkou Matouše Vinše, zakladatele Travel Bible.

Charitativní koncert na podporu projektu Fandi mámám, který podporuje matky samoživitelky bude ve čtvrtek 7. března v Sono centru. Hosty večera budou Jaroslav Dušek s Vlastou Urbanovou, Veronika Sterz, Dáša Ubrová Trio a Sofian Medjmedj. Výtěžek vybraných peněz z akce poputuje právě do projektu Fandím mámám.

Ještě jste nebyli na plese? Co takhle tradiční reprezentační ples Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity? Ples se uskuteční ve čtvrtek 7. března 2019 v Boby centru. Letos se bude celý odehrávat v modrém duchu, tak se nezapomeňte vyladit v této barvě.

Jaru je potřeba zatancovat, aby dorazilo co nejdříve, aneb oblíbený Balkan Bashavel se v pátek 8. března vrací na Flédu. A protože od samého počátku je kromě balkan beats a gypsy music součástí této bláznivé party i reggae, rozhodli se výjimečně dát mu tentokrát více prostoru.

Mezinárodní den žen někdo slaví, jiný ne. Písničkářka Mucha to bere s plnou parádou a svůj koncert v tento den, v pátek 8. března, pojme v Eleven clubu jako „tradiční dvojpohlavní oslavu plnou genderových předsudků, růží, pivečka a hudby“.

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, Mezinárodní den žen, Future Gate, koncert, Bible, Bolek Polívka, Jaroslav Dušek, Vlasta Urbanová, festival, Mendelova univerzita v Brně, Kino Art, divadlo

TIPY NA TÝDEN: Mezinárodní den žen, Fandi mámám, Mucha, Balkan Bashavel a Future Gate  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.