Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Masopust v Brně, párty před uzavřením muzea, španělské a latinskoamerické filmy

Další pracovní týden je úspěšně za námi a nás čeká víkend! Jak strávit čas aktivně, bez potřeby jezdit za hranice města či kraje? Máme pro vás pár tipů!

Potkáte-li v sobotu nebo v neděli skupinky toulající se po centru i periferii Brna a zaujatě naslouchající svému průvodci, nastražte uši a zkuste zachytit alespoň pár slov z výkladu. Je to jediná možnost, jak se zúčastnit beznadějně vyprodaných prohlídek, kterými Turistické informační centrum slaví Mezinárodní den průvodců. Řadu tematických procházek nabízí TIC i v průběhu roku, stačí sledovat jejich stránky. 

Jedinečný vhled do španělské kultury prostřednictvím filmového plátna bude v kinu Scala od čtvrtka 21. do soboty 23. února. Oblíbená filmová přehlídka La Película letos už po třinácté představí nejaktuálnější počiny španělské kinematografie i výjimečné snímky z filmové historie. Chybět nebudou ani nejvýraznější filmy zemí Latinské Ameriky.

Přijďte se rozloučit s Uměleckoprůmyslovým muzeem před jeho plánovanou rekonstrukcí!Jedinečná příležitost vidět a zažít muzeum v jeho stávající podobě bude na akci Closing Festival, který bude od pátku 22. do neděle 24. února. „Návštěvníci se zdarma podívají do celé budovy včetně běžně nepřístupných prostor. Připravili jsme pro ně komentované prohlídky zaměřené na architekturu, historii i uměleckou výzdobu muzea, bazar knih o umění a speciální překvapení,“ láká zájemce tisková mluvčí Moravské galerie Michaela Paučo. 

V pátek 22. února bude na Semilasse Ples Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity v duchu plesu masek. Vítány budou jak škrabošky, tak i originální kostýmové variace.

Nedělním masopustem ožije káznice na Cejlu i její okolí. Akce startuje ve 14 hodin průvodem po tzv. Bronxu. „Vymysleli jsme si speciální kostýmy, ve kterých projdeme tuto lokalitu a skončíme v káznici, kde se bude odehrávat večerní část programu. Na nádvoří káznice budeme pochovávat basu – ne tedy tu tradiční, ale basu od piva. Následovat budou různé soutěže, defilé masek a vystoupení dětí z místní školky,“ popsala Martina Čichoňová z pořádajícího spolku Tripitaka. 

Autoři | Foto MMB

Štítky tipy na víkend, muzeum, Brno, film, Scala, masopust, průvodce, Masarykova univerzita, Latinská Amerika, Tipitaka

TIPY NA VÍKEND: Masopust v Brně, párty před uzavřením muzea, španělské a latinskoamerické filmy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.