Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Noc bláznů, Koncert pro dětskou onkologii, Bugatti days, Syrian fiesta, chutě Afriky

Přemýšlíte, co o víkendu? Trocha kultury nikdy neuškodí. A jídlo je přeci taky kultura!

Kdyby Přelet nad kukaččím hnízdem byl komedie, jak by asi vypadala? Sami se přesvědčíte v Mahenově divadle, kde v pátek a sobotu od 19 hodin chystá činohra Národního divadla hru Noc bláznů. Hra měla premiéru ve čtvrtek 14. února a organizátoři slibují skvělou podívanou!

Závidíte svým známým fotky z exotických krajin? Tak si odcestujte taky, ne? Teda alespoň na Bali. Na brněnské Bali. Ve Studiu No feet bude v sobotu 16. února Bali festival. Protáhnete se jógou, ochutnáte typické dobroty i se pomocí přednášky na chvíli přenesete do exotických krajin.

Přijde vám, že se oteplilo? Kdepak, teď teprve přijde zima. Teda přesněji Severská filmová zima, kde si v Kinokavárně od soboty 16. února do středy 20. února užijete výběr filmů ze severních států.

Jak chutná Afrika? Jako čerstvé i sušené ovoce, jako koření, čokoláda, kakao a čerstvé kakaové boby. Ale víte co? Nejlepší bude, když v sobotu 16. února přijdete na Tržnici na akci Tak chutná Afrika a vše si sami vyzkoušíte.

U exotických chutí na chvíli zůstaneme. V sobotu od 17:30 je v Místodržitelském paláci Moravské galerie připravena akce s názvem Syrian fiesta. Slibuje zažít Sýrii tak, jak ji návštěvníci v médiích neuvidí. Brňáci a Syřané připravili společensko kulturní zážitek, který zájemce zavede do světa syrského kulinářského umění ale i tradičního tance dabke. Hrát bude syrská kapela Miran. 

Občas si člověk užije koncert tak, že má z toho dobrou náladu ještě druhý den. Z koncertu, který bude v sobotu 16. února v Divadle na Orlí, bude příjemný pocit zasloužený. Jedná se totiž o Koncert pro Kliniku dětské onkologie FN Brno a LF MU v rámci 2. ročníku mezinárodního projektu pod názvem Dny dětské onkologie.

Týden pak skončí pozitivně hlavně pro milovníky aut. Ve Vaňkovce totiž 16. a 17. února oslaví Bugatti days. K současné výstavě historických aut se v nákupní galerii připojí i soutěž o zájezd do muzeum Bugatti ve Francii pro dvě osoby!

Autoři | Foto NdB

Štítky tipy na víkend, Bugatti Automobiles, Afrika, kultura, Bali, Národní divadlo Brno, Mahenovo divadlo, Přelet nad kukaččím hnízdem, Lékařská fakulta Masarykovy univerzity, Divadlo na Orlí, Vaňkovka, Fakultní nemocnice Brno, Francie

TIPY NA VÍKEND: Noc bláznů, Koncert pro dětskou onkologii, Bugatti days, Syrian fiesta, chutě Afriky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.