Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Film Narušitel vstoupil do českých kin, na premiéru přišly největší hvězdy českého hereckého nebe

Pražské Kino Lucerna se v úterý večer zahalilo do slavnostního hávu. V honosných prostorách se poprvé promítal dlouho očekávaný snímek Narušitel od teprve osmnáctiletého režiséra z Hradce Králové Davida Baldy. Na první projekci zavítala i řada hvězd českého filmového nebe.

Róby, šampaňské a významní hosté. To bývají atributy všech významných filmových premiér a ani na té včerejší v Kině Lucerna nechyběly.

Na slavnostní uvedení filmu Narušitel přišly mnohé hvězdy českého filmového a hudebního průmyslu. Nechyběli např. Jiří Dvořák, Michal Hrůza, Veronika Arichteva, Jana Bernášková, Daniela Písařovicová či Pavel Neškudla.

"Čtveřice kamarádů a jejich letecký mentor spolu létají a slouží v armádě dvacet let. Pak se ale po dlouhé době začne rozmotávat smrt bývalého pilota RAF při pokusu o přelet na západ a hlavní hrdina nemá jiné východisko než se ho pokusit napodobit."

V úvodu večera přišel před zaplněný sál snímek představit mladý režisér a spoluautor scénáře David Balda. „Je to film o útěku za svobodou, o kontrastu mezi službou v armádě a láskou k létání,“ řekl.

PSALI JSME: Kamera a knipl vás chytí a nepustí, říká mladý hradecký režisér David Balda 

Po mladém tvůrci se mikrofonu chopil známý český herec a představitel jedné z hlavních rolí Jiří Dvořák. „Kdybych nebyl hercem, tak bych byl pilotem,“ řekl na jevišti. Poodhalil tak jeden z důvodů, proč se rozhodl nabídku na tento film přijmout.

O přibližně dvě hodiny později sklidil napínavý snímek o československém armádním pilotovi inspirovaný skutečnými událostmi velký potlesk celého sálu.  

Příběh leteckého esa a jeho kamarádů vtrhl do českých kin ve čtvrtek 24. ledna. 

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky narušitel, film, premiéra, kina, David Balda, režisér, kino, Palác Lucerna, Jiří Dvořák, Hradec Králové, Michal Hrůza, Veronika Arichteva, Jana Bernášková, Daniela Písařovicová

Film Narušitel vstoupil do českých kin, na premiéru přišly největší hvězdy českého hereckého nebe  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.