Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Mezinárodní den švihlé chůze, severské filmy, Kapitán Demo a svatební trhy

Dávali jste si novoroční předsevzetí? Pokud ano, tak doufám, že jedno z nich bylo:,,Budu častěji chodit na zajímavé akce v Brně.” S tím vám narozdíl od jiných předsevzetích alespoň mohu pomoci. A ve dvou se to lépe táhne, ne?

Oslava Mezinárodního dne švihlé chůze v Brně se jako každý rok bude konat v centru města. Tento den se pslaví švihlým pochodem na počest skupiny Monty Python, zakladatelů Silly Walku, v pondělí 7. ledna na Moravském náměstí. Každý účastník používá buďto vlastní "silly walk", a nebo se naučil originální švihlou chůzi ze slavného sketche. Pochod má za účel rozšířit fenomén Monty Python mezi širokou veřejnost, ale hlavně pobavit účastníky i přihlížející.

Už pátý ročník přehlídky současných severských filmů Scandi přinese do českých kin kvalitní výběr novinek i starších oblíbených titulů z islandské, dánské, švédské a norské produkce. Od čtvrtku 10. do neděle 13. ledna nabídne Scandi v kině Art dvě desítky filmů, z toho pět distribučních premiér.

První termín křtu nového alba Kapitán Demo beznadějně vyprodal, proto přidává ještě jeden lednový, v pátek 11. ledna v klubu Mersey. Kapacita je omezena, proto neváhejte. Po skončení koncertu převezme otěže zábavy DJ Pan Urb.

Plánujete svatbu nebo se jen rádi kocháte vším, co svatba obnáší? Tak to by vám neměl uniknout Wedding Bazaar o víkendu 11.-12. ledna v Tržnici Brno, kde naleznete vše, co ke svatbě patří - od šatů, po doplňky až k jídlu!

Máte nejraději zvířátka, které můžete mít doma v kleci nebo v teráriu? Tak zajděte v neděli 13. ledna na Aquatera Brno. Což je prodejní burza pořádána v prostorách kongresového centra na brněnském výstavišti. Na burze naleznete akvarijní ryby, rostliny, krmiva, terária, terarijní zvířata, chovatelské potřeby a mnoho dalšího.

 

Autoři | Foto Jakub Špiřík

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, film, Brno, Monty Python, svatba, Moravské náměstí

TIPY NA TÝDEN: Mezinárodní den švihlé chůze, severské filmy, Kapitán Demo a svatební trhy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.