Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Lyžování, bleší trhy, komentované krmení zvířat v zoo, výstava na Špilasu

Poprvé od začátku zimy se můžeme dočkat několik dní trvající sněhové pokrývky. O zábavu budou tak mít postaráno především milovníci lyžování a jiných zimních radovánek. Pro všechny ostatní máme na nadcházející víkend pár tipů.

Staré knížky, zajímavé kousky oblečení, vinylové desky či různá ručně vyráběné artefakty. To vše v sobotu nabídnou bleší trhy Dobrá karma v Tržnici Brno. Začátek už v 9 ráno, konec o 13. hodině

Super program pro rodiny s dětmi si připravila brněnská zoo. Akce s názvem Zimní šampionát zvířat nabídne komentovaná setkání, při kterých se dozvíte zajímavosti o rosomácích, lišce, bobrovi, manulovi a dalších zvířatech. Akce se koná v sobotu i v neděli. 

A pokud jste fandové historie, stavte se na Špilberk do muzea na výstavu „Rok 1918 – co nám válka vzala a dala…“ . Díky spoustě dobových předmětů a historických fotografií poznáte, co vedlo k ukončení první světové války a vzniku československého státu i co se odehrávalo během vyhlašování republiky v Brně. Zasáhnou vás také příběhy vojáků, kteří se vraceli domů z obou stran válečné fronty. Na její návštěvu máte čas až do 3. března. 

Na své si přijdou i milovníci zimních sportů. Na Moravském náměstí stále funguje tzv. bruslák. Lyžovat si na jižní Moravě mohou lidé ve Ski areálu Němčičky, v Olešnici na Blanensku nebo na Stupavě na Uherskohradišťsku. Všechny ski areály jsou v provozu.

Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno | Zdroj MMB

Štítky tipy na víkend, výstava, bleší trh, Brno, Zoologická zahrada Brno, první světová válka, Špilberk, Československo

TIPY NA VÍKEND: Lyžování, bleší trhy, komentované krmení zvířat v zoo, výstava na Špilasu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.