Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Lucie Bílá, Mucha, Záviš, Mňága a Žďorp, Midi Lidi, Ventolin a Česká mše vánoční

Pokud patříte mezi ty, kteří nakupují dárky s předstihem a pracovní resty vás také netrápí, tak si můžete vychutnávat předvánoční nabitý program. Těm ostatním přeji alespoň tolik síly, aby zvládli po náročném dnu alespoň jednu akci v týdnu.

V pondělí 17. ledna vystoupí na Staré Pekárně zástupkyně femipunku, brněnská písničkářka Mucha se svou kapelou.

Již řadu let zpříjemňuje Lucie Bílá sváteční čas tradičním vánočním koncertem Bílé Vánoce. Na pódiu ji v Brně doprovodí kapela Petra Maláska. Nenechte si ujít slavnostní koncert v pondělí 17. prosince v brněnském Sono Centru.

Je to velká věc pro brněnskou scénu! Záviš, písničkář zaměřující se na takzvaný pornofolk, vydává nové album. Poslechnout si ho na živo můžete ve středu 19. na Melodce.

Midi Lidi netřeba dlouze představovat. Kolektiv v čele s Petrem Markem si sveřepě lpí na oldschool synťákových zvucích a bubnových kitech, které doprovází vokál lačný po experimentu. Na vlastní uši se o tom můžete přesvědčit ve středu 19. prosince v Kabinetu múz. Podobně originální jsou doprovodné kapely – Ještě jsme se nedohodli či Koně a prase. A pokud to nestihnete, tak máte druhou šanci ve čtvrtek 20. prosince.

Mňágu a Žďorp čeká akční podzim a zima. Odehraje tradiční nálož koncertů a zkraje příštího roku poprvé vyrazí do Austrálie. Kromě toho dokončuje svou čtrnáctou studiovou desku, kterou vydá příští rok. Ale i tak si našli čas, aby ve čtvrtek 20. prosince navštívili Brno v Sono centru.

Snowboard Zezula Christmas party není firemní večírek, jak by se mohlo zdát. Je to párty pro všechny milovníky zimních sportů a rapu. Ve čtvrtek 20. prosince vystoupí na Flédě Vladimír 518 a DJ Mike Trafik.

Co je vlastně zač ten Ventolin, kterého je poslední dobou plný internet? Ventolin je především živý upbeatový elektronický projekt, kombinující prvky elektra, raného acid house, punku a techna. Ventolin používá různé krabičky, efekty a živě s nimi vytváří svou hudbu. V pátek 21. prosince se Ventolin zastaví v klubu Vibe, tak přijďte sami zjistit více.

Česká mše vánoční Jana Jakuba Ryby v neděli 23. prosince rozezní HaDivadlo. Přijďte se naladit na Štědrý den a na poslední chvíli dohnat vánoční náladu!

Autoři | Foto Tomáš Hrivňák

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, Lucie Bílá, Mňága a Žďorp, Záviš, hudební skupina, Petr Malásek, Brno, Petr Marek, Vánoce, Jakub Jan Ryba, Vladimir 518, Štědrý den, koncert

TIPY NA TÝDEN: Lucie Bílá, Mucha, Záviš, Mňága a Žďorp, Midi Lidi, Ventolin a Česká mše vánoční  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.