Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: O premiéru filmu Skleněný pokoj je extrémní zájem. Pořadatelé přidali předpremiéry

Nový film režiséra Julia Ševčíka Skleněný pokoj, který se odehrává v brněnské vile Tugendhat, bude mít slavnostní premiéru za účasti tvůrčí a herecké delegace 12. března 2019 v Univerzitním kině Scala. Zároveň jsou připraveny i mimořádné předpremiéry pro veřejnost. Ohlášení premiéry totiž provázel obrovský zájem a vstupenky byly vyprodány během dvaasedmdesáti hodin.

Proto se producent s distributorem rozhodli přidat další mimořádné předpremiérové představení Skleněného pokoje pro veřejnost, které proběhne 12. března ve 22.30 hodin v Univerzitním kině Scala.

ČTĚTE TAKÉ: TRAILER: Podívejte se na první ochutnávku filmu podle světového bestselleru z vily Tugendhat 

V prostorách kina bude možné zhlédnout i výstavu kostýmů, které pro film navrhla kostýmní výtvarnice a držitelka Českého lva Katarína Štrbová-Bieliková.

Do široké kinodistribuce v celé České republice uvede Skleněný pokoj společnost Bioscop 14. března 2019. Vstupenky na mimořádné předpremiérové představení filmu Skleněný pokoj jsou již v prodeji v síti Ticketportal.

Dvě ženy a dům

Hlavními hrdinkami filmu, který vypráví příběh o lásce, přátelství a zásadních životních rozhodnutích, jsou Liesel Landauerová a její přítelkyně Hana. Dvě ženy, které spojil celoživotní vztah a jeden mimořádný dům, který pro Liesel a jejího muže Viktora postavil architekt Von Abt.

„Vše, co osudově poznamenává Hanu a Liesel, se nějakým způsobem vztahuje k vile – Skleněnému pokoji, který je ve filmovém fiktivním příběhu dílem vizionářského architekta Von Abta,“ říká producent Rudolf Biermann. „Slovo room však má v angličtině nejen význam pokoj, ale také prostor, a tento překlad dává nové souvislosti. Pokud je náš život v průhledném, skleněném prostoru, vymykáme se zavedeným pravidlům a zvyklostem,“ dodal producent. 

„Skleněný pokoj je o lidech, kteří vybočili z řady, a právě to, že je na člověka vidět, vyžaduje velkou odvahu,“ řekl při natáčení představitel Von Abta Karel Roden. 

Red Woman z Her o trůny byla nadšena z vily

„Když jsem si poprvé přečetla scénář, nadchlo mne, že vila je vlastně hlavní postavou celého příběhu,“ říká herečka Carice van Houten. „Skleněný pokoj je jakousi metaforou transparentnosti. A to jak v příbězích, které se v něm v průběhu let odehrály, tak v emocích, které je provázely. Ve vile se nic neukryje. Líbilo se mi, že Hana je velmi moderní žena, což mi bylo velice blízké," dodala ke své postavě.

Román Simona Mawera Skleněný pokoj se stal světovým bestsellerem, byl přeložen do desítek jazyků a byl nominován na prestižní literární ocenění The Man Booker Prize.

Realizace rozsáhlého filmového projektu trvala od prvotního nápadu téměř deset let. Premiéra filmu je plánována na jaro 2019, do kin uvede společnost Bioscop.

Foto Skleněný pokoj | Zdroj s použitím TZ

Štítky Skleněný pokoj, film, teaser, vila Tugendhat, brno, premiéra, kino, Julius Ševčík, producent, vila, vstupenka, Bioscop, Carice van Houtenová, Karel Roden

VIDEO: O premiéru filmu Skleněný pokoj je extrémní zájem. Pořadatelé přidali předpremiéry  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.