Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Janek Ledecký, Kapitán Demo, Květy, Tři sestry, sbírka pro chudé a ples Masaryčky

Přes den budete mít plno práce se sháněním vánočních dárků, prosinec už začal a nemá smysl si namlouvat, že je ještě plno času. Ale mám tady pár večerních tipů, díky kterým si po procházení přeplněných obchoďáků vyčistíte hlavu. A nezapomeňte, že Vánoce jsou svátky radosti, nikoliv jen o nakupování. Tak proč ji neudělat i někomu, koho neznáte?

Janek Ledecký, je český zpěvák, kytarista a skladatel. Jeho hity nemůžete neznat. V pondělí 3. prosince si je můžete poslechnout na jeho premiérovém koncertě v Sono centru.

Vánoce za dveřmi a zima ve dveřích. Během tohoto období se hodí každá vrstva, což si říká každý, kdo vystrčí nos z domu. Ale vrstvu navíc může pomoc obzvlášť lidem v bytové nouzi. A proto dobročinný obchůdek Šupliq pořádá ve všední dny sbírku oblečení, které pomůže zahřát.

Skupina Tři sestry svým brněnským fanouškům nadělí v úterý 4. prosince tradiční Vánoční koncert v SONO Centrum. Vánoční koncert sebou přinese nezapomenutelnou atmosféru a víc jak dvě hodiny nabité sesterskou hudbou, kde zazní i čtvrtstoletí staré evergreeny jako jsou Zelená, Mexiko, Život je takovej a samozřejmě Kovárna, tak i písně z právě dokončeného alba.

Oblečte se do gala a vyrazte na první univerzitní ples. Reprezentační ples studentů Masarykovy univerzity se bude konat v brněnském Bobycentru ve středu 5. prosince a zahájí se jím oslavy 100 let Masarykovy univerzity.

Kapela Květy se ve čtvrtek 6. prosince v Kabinetu múz představí se svým novým projektem YM – posílena řadou hostů rozdělí kapela svůj večer na dvě kontrastní poloviny. První část country s akustickými nástroji, druhá v elektropopovém duchu. V přídavcích zazní písně kapely Květy, v nichž se tyto dva odlišné zvukové přístupy spojí do jednoho. Celé toto vystoupení bude dokreslovat videoprojekce.

Kapela Poetika a raper Lipo vyrážejí na společné turné, v rámci kterého se v pátek 7. prosince zastaví v brněnském Metro Music Baru, kde představí mix rapu a popu.

Nejtlustší česká celebrita, mecenáš a hitmaker Kapitán Demo vydává nové album s názvem Mládí v trapu, z něhož do světa vypustil pilotní singl Machoparking. Brněnský křest proběhne v pátek 7. prosince v klubu Mersey, který Demo a jeho crew v minulém roce beznadějně vyprodali.

Řada českých a slovenských umělců se rozhodla koncertem podpořit organizaci Green Life a záchranu deštného pralesa na Sumatře. Benefiční akce, která proběhne za přítomnosti jmen jako Kali, Separ, Ego nebo nové slovenská senzace Fejbs, se uskuteční v sobotu 8. prosince v brněnském Bobycentru. Kup si lístek a pomoz taky!

V neděli 9. prosince bude vánoční gala koncert, na kterém zazní nejslavnější vánoční melodie a koledy v interpretaci Štefana Margity, Kateřiny Kněžíkové, Jiřího Brücklera, Holešovského dětského sboru a Filharmonie Bohuslava Martinů pod taktovkou Roberta Jindy. Přijďte nasát vánoční atfosméru.

Autoři | Foto Tomáš Hrivňák

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, ples, Janek Ledecký, Tři sestry, koncert, hudební skupina, Vánoce, Masarykova univerzita, Štefan Margita, Kateřina Kněžíková, Filharmonie Bohuslava Martinů, Mexiko

TIPY NA TÝDEN: Janek Ledecký, Kapitán Demo, Květy, Tři sestry, sbírka pro chudé a ples Masaryčky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.