Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: 'Tatínku, chtěl bych žít na Krymu..' Divadelníci z Husy na provázku nazpívali píseň o Babišovi

"Tatínku, chtěl bych žít na Krymu. Mají tam výbornou zmrzlinu. Tu, co mají všechny děti rády, s příchutí švýcarské čokolády." Parta čtyř chlapíků si před mikrofonem vesele pozpěvuje. Brněnská pop-folková sestava herců z Husy na provázku OKno nahrála písničku parodující současnou kauzu, která hýbe politickým děním.

„Jsme mladí, jsme krásní, jsme z Husy a máme okno.. teda jsme kapela OKno!" shodují se členové kapely, herci z brněnského divadla Husa na provázku.  Brněnská pop-folková sestava tak začala svou historii poprvé psát zhruba pět let zpět. O pár roků později si řekli „oukej, no“ a založili kapelu, se kterou začali koncertovat v roce 2016. 

Letos vydalo OKno singl Na (k)rýmu, který už má na YouTube přes 20 tisíc shlédnutí. Hudbu k písni Na (k)rýmu složili společnými silami, autorem textu je Jaroslav Tomáš. „Písničkou jsem chtěl především vykouzlit úsměv na tváři všem, kteří si, tak jako já, nad určitými kauzami našeho politického vedení můžou ukroutit hlavu. A to hlavně proto, aby si tu hlavu neukroutili úplně. Vlastně se snažím zachránit několik životů nevinných lidí. Toť vše," říká s úsměvem Jaroslav.

Líbí se vám píseň? Pak si ji budete moci zazpívat i naživo. Skupina OKno totiž zanedlouho vystoupí živě na Adventu na Zelňáku. Svůj koncert má okno na Zelném trhu 3. prosince od 16:30 do 18:00.

Foto OKno

Štítky okno, husa na provázku, píseň, Divadlo Husa na provázku, Krym, Andrej Babiš, hudební skupina, Jaroslav Tomáš, divadelní herec, YouTube, herec

VIDEO: 'Tatínku, chtěl bych žít na Krymu..' Divadelníci z Husy na provázku nazpívali píseň o Babišovi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.