Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Balet Národního divadla nabídne před Vánoci okouzlující příběh o Louskáčkovi

Balet Národního divadla Brno se vrací do zrekonstruovaného Janáčkova divadla s okouzlujícím Čajkovského pohádkovým příběhem o Louskáčkovi. Holčička Klárka se díky svému louskáčkovi na hraní vypraví na cestu pohádkovými světy, do snů a vánočních kouzel. Inscenace přenesená z kanadského Montrealu je založena na množství dětských rolí a roliček a právě tím získává tato choreografická verze ohromné kouzlo působící na diváky i malé účinkující.

Kouzlo Vánoc v divadle

Vánoční svátky jsou pro všechny spojeny s atmosférou pohody, přítomností blízkých a teplem domova. Kouzlo vánočního stromečku a rozzářené oči dětí v nás probouzí nostalgii, vzpomínky na dětství a na svět pohádek, do kterého se každoročně v kruhu rodiny rádi vracíme.

Velkolepá divadelní výprava

Scéna Janáčkova divadla v Brně opět ožije šňůrou kouzelné verze inscenace kanadského choreografa Fernanda Naulta, která vznikla v roce 1964 a od té doby každou zimu ožívá v podání Les Grands Ballets Canadiens v Montrealu.

K jejím přednostem patří svěží rytmus, plynulý sled jednotlivých scén a obrazů, ale zejména velkolepá divadelní a kostýmní výprava, která upoutá děti svou bohatostí a barevností. Stejně tak bohatá je i hudba Petra Iljiče Čajkovského, která zaznívá v podání orchestru Janáčkovy opery.

Pro diváky nebude chybět ani doprovodný program, který u vybraných představení zahrnuje jak lektorské úvody pro dospělé, tak i program pro děti. Ty mohou například v přestávce představení namalovat své dojmy z prvního jednání Louskáčka. Výkresy jsou po posledním představení vyhodnoceny a výherci odměněni zajímavými cenami.

Více informací včetně termínů repríz v prosinci a lednu najdete na webových stránkách Národního divadla Brno. 

Foto Ctibor Bachratý | Zdroj s použitím TZ

Štítky Louskáček, ndb, Národní divadlo Brno, Vánoce, Pjotr Iljič Čajkovskij, představení, Montreal, Janáčkovo divadlo, magie, divadlo, Brno

FOTO: Balet Národního divadla nabídne před Vánoci okouzlující příběh o Louskáčkovi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.