Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Kluziště na Moraváku, Pavel Šporcl, Voxel, Mydy Rabycad, Víno z blízka a bitva u Slavkova

Už jste navštívili vánoční trhy? Pokud ano, tak pěkně opakovat, ti ostatní by neměli zůstat pozadu a zajít se pokochat vánočním stromem na náměstí. Pokud promrznete tak, že ani svařák či bruslení nezahřeje, vydejte se na některý z koncertů, zaručeně vám rozproudí krev.

Když toto neobvyklé dámské trio, Bittová, Dusilová a Načeva, ohlásilo 4 koncerty na prosinec loňského roku, vzali fanoušci lístky útokem. Pražský koncert se vyprodal za půl dne, ostatní během několika dnů. Ti, na které se dostalo, byli nadšeni komorní atmosférou koncertů, kdy dámy rozehrály svoje společné party každá tím, co je jí vlastním, a vznikla tak hudba, která překvapila všechny propojením žánrů a různých hudebních oblastí ve velice působivý celek. Po roce se trio vrací v pondělí 26. listopadu do brněnského Sono Centra.

Taky přední český houslista Pavel Šporcl letos vyráží na vánoční turné plné koled a vánočních melodií. Vánoční atmosféru můžete načerpat v úterý 27. listopadu v Sono Centru.

Oblíbená zimní zábava v centru Brna opět začíná! Ve středu 28. listopadu bude slavnostní zahájení provozu kluziště na Moraváku.

Kapela Mydy Rabycad známá svým extravagantním vzezřením se těší na fanoušky se svou propracovanou strhující show ve středu 28. listopadu v Metro Music Baru.

Spolu s novým singlem ENEMY česká zpěvačka Lenny oznámila 4 samostatné české koncerty v rámci podzimní tour MMXVIII. A Brno samozřejmě nemohla vynechat. Tak se na ni můžete těšit ve středu 28. listopadu v Sono Centru.

Písničkář Voxel se vydává na další turné. A jaký je jeho cíl? Být fanouškům co nejblíže. Tak mu to splňte a přijďte za ním ve středu 28. listopadu do klubu Eleven.

Muzikant David Stypka se zase vrací do klubu Mersey, kde vystoupí ve čtvrtek 29. listopadu společně s kapelou Bandjeez. Jejich písněmi prosakuje folk, rock a jazz, užijte si pohodový večer.

213. výročí bitvy tří císařů u Slavkova, Austerlitz 2018, nás čeká od pátku 30. listopadu do neděle 2. prosince. Hlavní vzpomínková akce věnovaná napoleonské historii ve střední Evropě bude samozřejmě na slavkovském bojišti a hlavním bodem bude ukázky bitvy u obce Tvarožná, za účasti cca 1000 vojáků v dobových uniformách, 60 koní a 15 děl.

Poetry slam je specifický styl básnického přednesu. Jeho podoba není přesně ukotvena jasnými pravidly, v principu ale platí, že přednes musí být natolik sugestivní, jímavý či zábavný, aby dosáhl největšího ohlasu v publiku, povětšinou shromážděném v baru. Chcete vědět více? V sobotu 1. prosince na Flédě máte šanci poznat slam poetry přímo na finále mistrovství České republiky.

Sobota 1. prosince bude patřit moravským vinařům a jejich vínům. Festival Víno z blízka je opět přivede do Brna, znovu do prostor monumentálního hradu Špilberk. Degustace 100 vzorků vín od 13 vybraných moravských vinařů, kteří reprezentují všechny čtyři vinařské podoblasti Moravy. Čekat na vás budou v sálech, hranolové věži, královské kapli nebo vinném sklepě hradu Špilberk.

 

Autoři | Foto Varvara Šatunova

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, koncert, Pavel Šporcl, bitva u Slavkova, Brno, vánoční trhy, David Stypka, Slavkov u Brna, Špilberk, Česko, Sono Centrum

TIPY NA TÝDEN: Kluziště na Moraváku, Pavel Šporcl, Voxel, Mydy Rabycad, Víno z blízka a bitva u Slavkova  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.