Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

FOTO: Electro Deluxe v Sonu potřetí obhájili svou pozici na brněnské hudební scéně

PR článek

Předposlední koncert festivalu Jazz Groove Brno je zdárně za námi. Francouzská smršť, která se přihnala lehce po poledni na vídeňské letiště, večer ovládla Sono centrum. Electro Deluxe, kteří v Brně nejsou již žádní nováčci, letost poprvé vystoupili na velkém pódiu. A i to jim bylo malé. Tolik pozitivní energie, kolik rozdali publiku, budou diváci vstřebávat ještě týdny.

Svou premiéru měli na Moravia music festu (prvotní název festivalu Jazz Groove Brno poz. red.) v roce 2015. Tehdy jako téměř neznámá kapela nadchla diváky Metro Music baru a velice rychle si z plného sálu udělala věrné fanoušky. Na místo činu se vrátili o rok později a nekompromisně obhájila svou pevnou pozici na brněnské hudební scéně.



Letos se organizátoři z agentury BUJOART rozhodli koncert uspořádat v největším brněnském klubu Sono centrum. Pravdou je, že atmosféra tak lehce ztratila na intimitě, ale světelná scéna, která je naopak v Sonu mnohem velkolepější, úžas naopak umocnila. Americký a charismatický frontman James s extrémně pronikavým hlasem dostal během pár minut všechny v sále do kolen. S publikem si zahrával jako s loutkami. Vstupenky se sice prodávali na stání i sezení, to ale bylo v prvním okamžiku naprosto jedno. Všichni tančili jak to James chtěl.



„Je tu nějak moc chlapů. Pánové běžte dozadu, my chceme vidět dámy.“ prohlásil James v půli večera. Organizátorům posléze přiznal, že ve Francii mají spíš mužské obecenstvo a právě možná kvůli tomu se do Čech tak rádi vrací.

Jedinou drobnou výtkou jinak perfektního koncertu byla Jamesova aktuální hlasová indispozice. Oproti minulým koncertům se v tomto případě držel hlasově trochu zkrátka. Mohlo za to nachlazení. O to víc energie ale vložil do svého pohybového projevu. Ten byl na Jamesův věk opravdu úctyhodný.

Autoři | Foto Tino Kratochvíl

Štítky Electro Deluxe, sono, koncert, jazz groove brno, Brno, festival, energie, Francie, Česko, Sono Centrum

FOTO: Electro Deluxe v Sonu potřetí obhájili svou pozici na brněnské hudební scéně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.